Görüş Bildir

Metina derneği kongreye gitti

Barış davalarıyla adından sıkça söz ettiren Metina Derneği 2. kongresini gerçekleştirdi. Aydın Piriççioğlu yeniden başkan seçildi.

Metina derneği kongreye gitti

DİYARBAKIR-Metina aşiretine mensup kişilerin üye olduğu Metina Derneği, dün 2. Olağan Kongresini yaptı. Mevcut Başkan Aydın Pirinççioğlu tek aday olduğu kongrede güven tazeledi.

GÜVEN TAZELEDİ        

Derneğin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Pirinççioğlu,“Yeni yönetimimizle hem ailemizde hem de bölgemizdeki sorunları çözme adına daha çok çalışacağız. Metine Derneği, bölgenin en güçlü derneğidir. Her zaman söylüyoruz, Metina Derneği olarak başta Diyarbakır ve Mardin olmak üzere bölgemizdeki bütün sorunların çözümünde üstümüze düşenleri yaparak hem kan davalarını bitireceğiz, hem de bölgemizin artık sorunlarla değil güzelliklerle ön plana çıkaracağız. Bu konuda yönetimdeki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, birlik ve beraberliğimizle güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

BARIŞ DAVALARI

Başta bölgenin kanayan yarası kan davaları olmak üzere birçok davayı bitirdiklerini aktaran Pirinççioğlu, “Kan davası, arazi meselesi, kız kaçırma olayları olmak üzere 20 davayı barışla sonuçlandırdık. Bu davaların son bulmasıyla birlikte bölgemizde barış ve huzur ortamı ortaya çıktı. Amacımız toplumdaki kin ve nefreti bitirmektir. Onun için derneklerin kuruluşu halk için çok önemlidir” diye konuştu.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Aydın Piriççioğlu’nun başkan olarak seçildiği derneğin yönetimi şu isimlerden oluştu: Mehmet Özçelik, Esat Güngürür, Kazım Doğan, Tahir Günçiçeği, Cemal Solmaz, Yusuf Durmaz, Abdulkadir Öz, Reşit Akıcı. Hikmet Kaya, Mehmet Ekinci, Mehmet Güler, Agit Tekin, Fethi Özyılmaz, Kemal Geçmez, Haydar Aktaş, Ali Özdemir, Nezir Doğan, Faik Demir, İrfan Vural,Yaşar Akar, Askeri Yönetim, Behçet Koyun, Kazım Özyılmaz.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi