Metruk yapılara yıkım operasyonu

Malikleri tarafından terk edilen ve zamanla suç unsurlarının merkezi haline dönüşen metruk yapılarla mücadelesini sürdüren Bağlar Belediyesi, 9 ayrı mahallede 16 metruk yapının yıkımına daha başlıyor.

Haberler 08.06.2022 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Malikleri tarafndan terk edilen ve zamanla suç unsurlarnn merkezi haline dönüen metruk yaplarla mücadelesini sürdüren Balar Belediyesi, 9 ayr mahallede 16 metruk yapnn ykmna daha balyor.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, son 3 ylda 450den fazla metruk yapy ortadan kaldrldn belirtti. Beyolu, 12 merkez mahallemizin tamamnda bu sorunlar var. Hepsini hemen ortadan kaldrmak mümkün deil, ancak biz tüm imkanlarmzla iin üzerine giderek vatandalarmzn huzurunu korumaya çalyoruz. dedi.

çARPIK KENTLEME

Diyarbakrda çarpk kentlemenin en fazla öne çkt yerleim yeri olan eski Balar bölgesinde belediye resmi ilemlerini tamamlad 16 metruk ve harabe yapnn daha ykmna balyor. Prosedür gerei çevrede ikamet eden ve durumdan rahatsz olan vatandalarn talebi dorultusunda emniyet güçlerinin bilgisi dahilinde önce çevre ehircilik ve klim Deiiklii l Müdürlüü deerlendirme ilemleri yapyor, ardnda da belediye encümeni karar alarak mülk sahiplerine de bilgi verip ykm ilemleri aamasna geçiliyor. 2019 ylndan bu yana 450den fazla metruk yapy ortadan kaldran Balar Belediyesi, 9 ayr mahallede 16 yapy daha ortadan kaldracak.

YIKIMI YAPILAN ALAN

Körhat, Kaynartepe, Fatih, Yunus Emre, 5 Nisan, eyh amil, Muradiye, Mevlana Halit ve Alipnar mahallelerinde gerçekleecek olan ykm çalmalarna bu hafta balanaca bilgisi verildi.

Eski Balar bölgesinde yarm asra dayanan çarpk kentleme sorunu bulunduuna dikkat çeken Beyolu, Metruk yaplarla ilgili çok fazla sorun var. Mülk sahipleri tarafndan zamanla terk edilmi ve suç unsurlarnn yuvas haline gelmi çok fazla yap ile kar karyayz. Ziyaret ettiimiz her mahallede vatandalarmzdan talep ve ikayet geliyor. Hepsini karlamaya çalyoruz, tüm imkanlarmz seferber etmi durumdayz. Vatandalarmz huzursuz eden yaplarla mücadelemizi kararllkla sürdüreceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git