Metruk yapılara yıkım operasyonu

Malikleri tarafından terk edilen ve zamanla suç unsurlarının merkezi haline dönüşen metruk yapılarla mücadelesini sürdüren Bağlar Belediyesi, 9 ayrı mahallede 16 metruk yapının yıkımına daha başlıyor.

Metruk yapılara yıkım operasyonu

DİYARBAKIR(SÖZ)-Malikleri tarafından terk edilen ve zamanla suç unsurlarının merkezi haline dönüşen metruk yapılarla mücadelesini sürdüren Bağlar Belediyesi, 9 ayrı mahallede 16 metruk yapının yıkımına daha başlıyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, son 3 yılda 450’den fazla metruk yapıyı ortadan kaldırıldığını belirtti. Beyoğlu, “12 merkez mahallemizin tamamında bu sorunlar var. Hepsini hemen ortadan kaldırmak mümkün değil, ancak biz tüm imkanlarımızla işin üzerine giderek  vatandaşlarımızın huzurunu korumaya çalışıyoruz.” dedi. 

ÇARPIK KENTLEŞME

Diyarbakır’da  çarpık kentleşmenin en fazla öne çıktığı yerleşim yeri olan eski Bağlar bölgesinde belediye resmi işlemlerini tamamladığı 16 metruk ve harabe yapının daha yıkımına başlıyor. Prosedür gereği çevrede ikamet eden ve durumdan rahatsız olan vatandaşların talebi doğrultusunda emniyet güçlerinin bilgisi dahilinde önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü değerlendirme işlemleri yapıyor, ardında da belediye encümeni karar alarak mülk sahiplerine de bilgi verip yıkım işlemleri aşamasına geçiliyor. 2019 yılından bu yana 450’den fazla metruk yapıyı ortadan kaldıran Bağlar Belediyesi, 9 ayrı mahallede 16 yapıyı daha ortadan kaldıracak.

YIKIMI YAPILAN ALAN

Körhat, Kaynartepe, Fatih, Yunus Emre, 5 Nisan, Şeyh Şamil, Muradiye, Mevlana Halit ve Alipınar mahallelerinde gerçekleşecek olan yıkım çalışmalarına bu hafta başlanacağı bilgisi verildi.

Eski Bağlar bölgesinde yarım asra dayanan çarpık kentleşme sorunu bulunduğuna dikkat çeken Beyoğlu, “Metruk yapılarla ilgili çok fazla sorun var. Mülk sahipleri tarafından zamanla terk edilmiş ve suç unsurlarının yuvası haline gelmiş çok fazla yapı ile karşı karşıyayız. Ziyaret ettiğimiz her mahallede vatandaşlarımızdan talep ve şikayet geliyor. Hepsini karşılamaya çalışıyoruz, tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Vatandaşlarımızı huzursuz eden  yapılarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz