Mevzide iftar ve sahur

PKK'ya yönelik operasyonların aralıksız sürdüğü Diyarbakır'da vatani görevini yapan Mehmetçik, elleri tetikte nöbet tuttuğu mevzide sırayla iftar ve sahur yapıyor

Haberler 07.06.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milletin huzuru ve vatann bölünmez bütünlüü için terör tehdidine aman vermeyen askerler, ramazan vatan savunmas yaparken geçirmenin gururunu yayor

Güvenlik güçleri, vatan savunmas yaparken bir yandan da ramazan cokusunu yayor.

Terörle mücadelenin aralksz sürdüü Diyarbakrda, scakln 35 dereceyi at zorlu artlarda vatani görevlerini yerine getiren Mehmetçik, ramazanda da elleri tetikte nöbet tutuyor.

Diyarbakr-Bingöl karayolunun güvenliini salamak için ehit Jandarma Üstemen Murat Ata Üs Bölgesinde görev yapan askerler, ramazan sevdiklerinden uzakta, vatan borcunu ödeyerek geçiriyor.

Terör örgütünün yol kesme, patlayc tuzaklama gibi saldrlarna kar güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çkarld karayolunda güvenlii salayan askerler, elleri tetikte nöbet tuttuklar mevzide srayla oruç açyor.

Sahuru da görev noktalarnda yapan güvenlik güçleri, milletin huzuru ve vatann bölünmez bütünlüü için terör tehdidine aman vermiyor.

AA ekibi devletin her türlü imkan seferber ettii Mehmetçikin, teknoloji ile donatlan üs bölgelerindeki mevzide tuttuu nöbeti, iftar ve sahur sofrasn görüntüledi.

- Nöbetlee iftar ve sahur

ftar vaktinde ezann okunmasyla mevzide elleri tetikte bekleyen Mehmetçik, getirilen kumanya ile dua ederek orucunu açt srada dier silah arkadalar nöbeti devralyor.

Üs bölgesinde görevli dier askerler ise zorlu mesailerinin ardndan komutanlar ile ayn masada orucunu açyor.

Askerler iftar sonras telefonla görütükleri aileleriyle de bol bol hasret gideriyor.

Tufan Üs Bölgesinde gecenin ilerleyen saatlerinde nöbet tutup yol emniyetini salayan Mehmetçik, bir yandan da sahur için hazrlk yapyor.

Sahur vaktinde mevzide nöbet tutan askerler, üpheli bir durum karsnda teyakkuza geçip, durumu annda raporluyor.

Sahuru da yine srayla mevzide yapan askerler, vatann bekas ve vatandalarn huzuru için 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

Ana Sayfaya Git