Mezarlıklara dadandılar

Diyarbakır’da yaklaşan Ramazan bayramı öncesi hırsızlar Bağlar İlçesindeki Yeniköy Asri mezarlığına dadandı. Gece mezarlıklara gizlice giren hırsızlar buradaki mezar taşlarını kırarak çevredeki demir korkulukları ve demir kapıları yerinden söküp götürdü. Yakınlarının gömülü olduğu aileler ise hem tedirgin, hem de öfkeli. “Ölüye bile saygıları yok. Acil önlem alınmalı” diyerek polise ve CİMER’e başvuruda bulundular.

Haberler 11.05.2021 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Balar lçesindeki Yeniköy Asri Mezarlna son alt aydan bu yana dadanan hrszlar gece karanlndan yararlanarak mezarlk içerisine girip buradaki metal ve demirleri yerlerinden söküp hurdaclara satyor. Mezarln nizamiye giriindeki demir kap ve korkuluklar söken hrszlar, bir süre sonra da mezarlk içerisinde yaknlar için demir korkuluk yaptran ailelerin mezarlklarndaki metalleri söktüler. Gözü dönmü hrszlarn baz mezarlklardaki demirleri sökemedikleri için mezar talarna ve mermerlere de ciddi zararlar verdiler.

MEZARLIKLARDA HIRSIZLAR

Yaklaan Ramazan bayram öncesinde hrszlarn mesken tuttuu mezarlkta güvenlik önlemleri ve MOBESE olmay da hrszlar cesaretlendirdi. Hrszlarn gece silahl ve pompal tüfeklerle hrszlk için mezarla girdikleri örenilirken, hrszlarn yansra yine uyuturucu ve alkol bamllarnn da mezarl mesken tuttuklar bildirildi. Kabirlere yakmayacak görüntülerle karlatklarn belirten vatandalar, Yaknlarmzn mezarlarn ziyarete gidip bir fatiha okumaya cesaret edemiyoruz. Buras ehrin göbei ve hiçbir önlem alnmyor. Mezarlk içinde ve çevresinde bira ve alkol ieleri, uyuturucu kullananlarn çevreye attklar tiner ielerinden geçilmiyor. Bu gözü dönmülerin insana saygs yoksa bari ölülerimize sayglar olsun. Gündüz bile buraya gelmeye cesaret edemiyoruz dediler.

KAYETLERE RAMEN çÖZÜM YOK

Polise bavuru yaparak ikayette bulunduklarn, olay yeri inceleme ekiplerinin tutanak düzenlediini ancak hiçbir sonuç alamadklarn belirten aileler son çare olarak CMERe de bavuru yaptklarn ifade ettiler. Aileler en ksa zamanda mezarlk çevresine MOBESE ve güvenlik kameralarnn yerletirilerek mezarlk ve çevresinde gece bekçisi ve güvenlik görevlilerinin bulundurulmas gerektiini kaydederek Valilikten destek istediler.

Ana Sayfaya Git