Mezarlıklara dadandılar

Diyarbakır’da yaklaşan Ramazan bayramı öncesi hırsızlar Bağlar İlçesindeki Yeniköy Asri mezarlığına dadandı. Gece mezarlıklara gizlice giren hırsızlar buradaki mezar taşlarını kırarak çevredeki demir korkulukları ve demir kapıları yerinden söküp götürdü. Yakınlarının gömülü olduğu aileler ise hem tedirgin, hem de öfkeli. “Ölüye bile saygıları yok. Acil önlem alınmalı” diyerek polise ve CİMER’e başvuruda bulundular.

Mezarlıklara dadandılar

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Bağlar İlçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığına son altı aydan bu yana dadanan hırsızlar gece karanlığından yararlanarak mezarlık içerisine girip buradaki metal ve demirleri yerlerinden söküp hurdacılara satıyor. Mezarlığın nizamiye girişindeki demir kapı ve korkulukları söken hırsızlar, bir süre sonra da mezarlık içerisinde yakınları için demir korkuluk yaptıran ailelerin mezarlıklarındaki metalleri söktüler. Gözü dönmüş hırsızların bazı mezarlıklardaki demirleri sökemedikleri için mezar taşlarına ve mermerlere de ciddi zararlar verdiler.

MEZARLIKLARDA HIRSIZLAR

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde hırsızların mesken tuttuğu mezarlıkta güvenlik önlemleri ve MOBESE olmayışı da hırsızları cesaretlendirdi. Hırsızların gece silahlı ve pompalı tüfeklerle hırsızlık için mezarlığa girdikleri öğrenilirken, hırsızların yanısıra yine uyuşturucu ve alkol bağımlılarının da mezarlığı mesken tuttukları bildirildi. Kabirlere yakışmayacak görüntülerle karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, "Yakınlarımızın mezarlarını ziyarete gidip bir fatiha okumaya cesaret edemiyoruz. Burası şehrin göbeği ve hiçbir önlem alınmıyor. Mezarlık içinde ve çevresinde bira ve alkol şişeleri, uyuşturucu kullananların çevreye attıkları tiner şişelerinden geçilmiyor. Bu gözü dönmüşlerin insana saygısı yoksa bari ölülerimize saygıları olsun. Gündüz bile buraya gelmeye cesaret edemiyoruz" dediler.

ŞİKAYETLERE RAĞMEN ÇÖZÜM YOK

Polise başvuru yaparak şikayette bulunduklarını, olay yeri inceleme ekiplerinin tutanak düzenlediğini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirten aileler son çare olarak CİMER'e de başvuru yaptıklarını ifade ettiler. Aileler en kısa zamanda mezarlık çevresine MOBESE ve güvenlik kameralarının yerleştirilerek mezarlık ve çevresinde gece bekçisi ve güvenlik görevlilerinin bulundurulması gerektiğini kaydederek Valilikten destek istediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz