Minik Miran yardım bekliyor

Diyarbakır’da eksik doz aşı nedeniyle Subakut sklerozan panensefalit (SSPE), santral sinir sisteminde kızamık virüsü ile oluşan ilerleyici, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki Mervan Bayrak, pandemi dolayısıyla hastanelerde tedavi olamadığı için günden güne eriyor. Baba Bedri Bayrak ise çektiği ve sosyal medyada paylaştığı videoda yetkililerden yardım istedi.

Haberler 26.08.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs nedeniyle salk kurulularnda hasta kabulünün zorlat günümüzde çeitli hasta gruplarnn maduriyeti sürüyor. Diyarbakrn Balar ilçesinde Bedri ve Cayide Bayrak çiftinin 5 çocuundan olan 7 yandaki Miran Bayrak, 3 ay önce sk sk baygnlklar geçirip, yere dümeye balad.

EKSK AI DDASI

Bir ay önce de tamamen yatalak duruma düen minik Miran, konuma ve yürüme fonksiyonunu kaybetti. Ailenin iddiasna göre, çocukken yaplan kzamk asnn eksik dozda yaplmas ve sonrasnda kzamk geçirmesinden ötürü bu duruma dütüünü ileri sürülürken, Miran, hastanelerin hasta kabulündeki aksaklklar nedeniyle günden güne eriyor.

Baba Bayrak, minik Miran Devlet Hastanelerinde nöroloji uzmanlarnn istifa edip, muayenehane açmalar nedeniyle tedavi ettirmede maddi açdan zorlandn belirterek, çaresizlik yaadn söyledi.

LÜTFEN FERYADIMI DUYUN

çaresiz durumunu videoya çekerek, sosyal medyada paylaan acl baba, ben 7 yandaki Mirann babasym. 3 ay önce Miran düüp baylmaya balad. Acilen hastaneye götürdük, buradaki hastanelerde nöroloji uzmanlar istifa edince bende çocuumu Elaza götürüm. Oradaki hastanede 1 hafta yatt. Srtndan sv aldlar ve çocuumun SSPE hastas olduunu tespit ettiler. çocuumun salna kavumasn istiyorum. Yetkililerden, belediye bakanlarndan, STK bakanlarndan ve hayrseverlerden yardm istiyorum. Pen para pul peinde deilim. Lütfen feryadm duyun dedi.

DEVLET HASTANELERNDE NÖROLOJ DOKTORU YOK DDASI

Baba Bayrak, Diyarbakrdaki hastanelerde nöroloji uzman olmamas nedeniyle özel muayenehanelerdeki doktorlarn 700 lira karlnda hastalara bakldna dikkati çekerek, maddi açdan zorluk yaadn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git