Mısranın haysiyeti: Ahmed Arif

Ahmed Arif’i şiirin nazlı filintası ve mısranın haysiyeti olarak tanımlayan Şair Hicri İzgören, “Nasıl anlatsam, vurgun ve bela, rüzgarda asi. Yiğitlik inkar gelinmez, koydu postasını, gördü restini. ‘Umut dağlarladır’ diyor ya, çocuklar getirecek üstünü” dedi.

Haberler 24.04.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

iirlerinde özgürlüü, bamszl, ak, sevday ve özlemi iledi. Bugün Onun doum günü. 1927 ylnn böyle bir bahar gününde 23 Nisanda, Diyarbakrn tarihi Sur ilçesi Hançepek Mahallesinde dodu air Ahmed Arif. Baz iirler zamana dayankldr, yllar geçse de eskimez, zamann ruhunda her dem duyumsatr kendini. Ahmed Arifin iirleri de bu türdendir. iirlerinde hep ezilenin yannda oldu. air Hicri zgören, Ahmed Arifin doumunun 93üncü ylnda airliini ve iirlerini yorumlad.

Usta air Ahmed Arif, kimbilir künyesi çizileli kaç yldz uçtu. Aradan yllar geçse de Onun iiri zulasnda sevdasyla volta atmaktadr hala namus bildii yolda diyen zgören, Bir ku tüyü hafifliinde, ölümsüz bir iir deryas. Krmz, ak ve esmer, Memeleri bereketli ve serin, nazl filintas iirimizin. Sözde töz, yürekte köz olan msrann haysiyeti. Bir bana, korkusuz, pazarlksz, kül elenmemi. lan- ak makamnda. Su içmez her damardan. Alk zehrine çaresiz kalmalarn. Yine de pamuktan ak, köpükten yumuak. Su gibi aydnlk ve berrak. Prl prl. Bir bilge sabrdr. Yoksa akl ii deil, acnn dedii dedik yerde, orada Sansaryan Hanlarnda dost, düman ve dalar yerli yerine koymak. Sevda vurgunu, zindan karasnda ebemkua olur gözba. Al-yeil bahar olur, bir airet kznn sar saçlar. Düer aklna, ekini hovarda, kvrak seklavi ksrak. Kan deil, sevdas akar geceye. Can içinde bir can olur Kürdün gelini dedi.

Ana Sayfaya Git