Mobil bankacılık çarptı

Diyarbakır'da bir petrol ofisinde çalışan Hamit Aksoy, borçları için bankada biriktirdiği 21 bin 500 TL'sinin mobil bankacılık hesabından haberi olmadan çalındığını söyleyerek yetkililerden hırsızların bulunmasını istedi.

Haberler 09.06.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Banka hesabnda 21 bin 500 TL olduunu söyleyen Hamit Aksoy adl vatanda, 30 Mays Cumartesi günü mobil bankaclktan parasnn çalndn, baka bir hesabn açldn ve çalnan parann büyük bir miktarnn Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasna gönderildiini ifade ederek bankaya dava açtn söyledi.

Aksoy, 30 Mays Cumartesi günü gece saat 22.00 sralarnda mobil banka uygulamasna girdiimde banka hesabmdaki 21 bin 500 TLnin boaltldn ve yeni bir hesap açldn gördüm. Bu hesap detayn 22.30da incelediimde, 17 bin TL, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasna gönderilmi. Yeni açlan bir hesaba da 4 bin 500 TL aktarlm. Oradaki 4 bin 500 TL ile 6 defalk 750 TLlik alveri yaplm. dedi.

DONDURDUUM MOBL NTERNET BANKACILIIMIN FRES DETRLYOR

Bankann hatas yüzünden madur duruma dütüünü belirten Aksoy, Müteri temsilcisini arayarak banka hesabmn boaldn ve yeni bir hesabn açldn, hemen banka hesabmn dondurulmasn söyledim. 22.30da dondurduum banka hesabmn, 22.48de banka tarafndan mobil internet bankaclmn ifresinin deitiinin mesaj mailden gönderildi. Tekrar müteri temsilciliini aradm ve mobil internet bankaclmn ifresinin deitiini söyledim. Onlar da bana bunun nasl olduunu kendilerinin de bilmediini söyledi. ifadelerini kulland.

KYETM ÜZERNE BZ BZE YETERZ TÜRKYEM KAMPANYASINA YATIRILAN PARAM ADE EDLD

31 Mays Pazar günü l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüüne ikyet etmesi üzerine Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasndaki parasnn iade edildiini belirten Aksoy, 4 bin 500 TLyi alamadn söyledi.

Aksoy, Gece yars karakola gidip böyle bir maduriyet yaadm söyledim. Onlar da bizi l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadeleye yönlendirdi. 31 Mays Pazar günü de hesabmdan param çeken ahslar hakknda suç duyurusunda bulundum. 1 Haziran Pazartesi günü Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasnda bulunan 17 bin TL bana geri verildi. Geri kalan 4 bin 500 TL için de 4 Haziran Perembe günü, tek kullanmlk bir ifre gelmedii halde banka, bize ifre gelmi gibi muamele yaparak paramzn verilmeyeceinin bilgisini mail üzerinden mesaj olarak att. Bankaya gittim hesap dökümü istedim ve l Emniyet Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele suç duyurusunda bulunduum dosyaya ekledim. Geri kalan 4 bin 500 TLnin verilmeyeceini söyleyen banka hakknda savcla ikyette bulunduk. dedi.

YETKLLERN BU SORUNA BR çÖZÜM BULMALARINI STYORUM

Maduriyetin giderilmesi için yetkililerin ii hzl yürütmesini isteyen Aksoy, öyle konutu:

Hesabmda bulunan parann çounu borçlarm ödemek için biriktirmitim. Hesabm boaltldndan dolay u an borçlarm ödemeyecek bir durumdaym. Yetkililerin, maduriyetimin giderilmesi için daha hzl davranmalarn ve bu soruna bir çözüm bulmalarn istiyorum.

Ana Sayfaya Git