Mobil bankacılık çarptı

Diyarbakır'da bir petrol ofisinde çalışan Hamit Aksoy, borçları için bankada biriktirdiği 21 bin 500 TL'sinin mobil bankacılık hesabından haberi olmadan çalındığını söyleyerek yetkililerden hırsızların bulunmasını istedi.

Mobil bankacılık çarptı

Banka hesabında 21 bin 500 TL olduğunu söyleyen Hamit Aksoy adlı vatandaş, 30 Mayıs Cumartesi günü mobil bankacılıktan parasının çalındığını, başka bir hesabın açıldığını ve çalınan paranın büyük bir miktarının 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına gönderildiğini ifade ederek bankaya dava açtığını söyledi.

Aksoy, "30 Mayıs Cumartesi günü gece saat 22.00 sıralarında mobil banka uygulamasına girdiğimde banka hesabımdaki 21 bin 500 TL'nin boşaltıldığını ve yeni bir hesap açıldığını gördüm. Bu hesap detayını 22.30'da incelediğimde, 17 bin TL, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına gönderilmiş. Yeni açılan bir hesaba da 4 bin 500 TL aktarılmış. Oradaki 4 bin 500 TL ile 6 defalık 750 TL'lik alışveriş yapılmış." dedi. 

"DONDURDUĞUM MOBİL İNTERNET BANKACILIĞIMIN ŞİFRESİ DEĞİŞTİRİLİYOR"

Bankanın hatası yüzünden mağdur duruma düştüğünü belirten Aksoy, "Müşteri temsilcisini arayarak banka hesabımın boşaldığını ve yeni bir hesabın açıldığını, hemen banka hesabımın dondurulmasını söyledim. 22.30'da dondurduğum banka hesabımın, 22.48'de banka tarafından mobil internet bankacılığımın şifresinin değiştiğinin mesajı mailden gönderildi. Tekrar müşteri temsilciliğini aradım ve mobil internet bankacılığımın şifresinin değiştiğini söyledim. Onlar da bana bunun nasıl olduğunu kendilerinin de bilmediğini söyledi." ifadelerini kullandı.

"ŞİKÂYETİM ÜZERİNE 'BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM' KAMPANYASINA YATIRILAN PARAM İADE EDİLDİ"

31 Mayıs Pazar günü İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne şikâyet etmesi üzerine 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasındaki parasının iade edildiğini belirten Aksoy, 4 bin 500 TL'yi alamadığını söyledi.

Aksoy, "Gece yarısı karakola gidip böyle bir mağduriyet yaşadığımı söyledim. Onlar da bizi İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele'ye yönlendirdi. 31 Mayıs Pazar günü de hesabımdan paramı çeken şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundum. 1 Haziran Pazartesi günü 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasında bulunan 17 bin TL bana geri verildi. Geri kalan 4 bin 500 TL için de 4 Haziran Perşembe günü, tek kullanımlık bir şifre gelmediği halde banka, bize şifre gelmiş gibi muamele yaparak paramızın verilmeyeceğinin bilgisini mail üzerinden mesaj olarak attı. Bankaya gittim hesap dökümü istedim ve İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele suç duyurusunda bulunduğum dosyaya ekledim. Geri kalan 4 bin 500 TL'nin verilmeyeceğini söyleyen banka hakkında savcılığa şikâyette bulunduk." dedi.

"YETKİLİLERİN BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULMALARINI İSTİYORUM"

Mağduriyetin giderilmesi için yetkililerin işi hızlı yürütmesini isteyen Aksoy, şöyle konuştu:

"Hesabımda bulunan paranın çoğunu borçlarımı ödemek için biriktirmiştim. Hesabım boşaltıldığından dolayı şu an borçlarımı ödemeyecek bir durumdayım. Yetkililerin, mağduriyetimin giderilmesi için daha hızlı davranmalarını ve bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz