Mobingten emekliliğe!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 45 işçi emekliye ayrıldı. Emekliye zorlanan işçilerin, mobing uygulamaları yüzünden "emeklilik" istedikleri öne sürülürken, perlerine ise belediye yöneticilerinin emeklilik yaşındaki yakınları alındı.

Haberler 23.09.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde (DBB) çalan personellerin bir kesimi, mobbing uygulamalar nedeniyle, zorla emeklilie ayrldklar iddia ediliyor.

hraç edilme tehdidiyle sendika deitirmeye zorlanan personeller, emekliye ayrlmaya zorland. Emekli olmaya zorlanan içi statüsündeki 30 personel, 5 ay önce ilçelere sürgün edildi. Son bir ylda birçok içinin sürgün edilmeleri nedeniyle emekliye ayrlmak zorunda kald örenildi. Uygulanan mobbing sonucu geçtiimiz 14 Eylülde emeklilik yan dolduran 45 belediye içisinin, zorla emekli edildii bilgisine ulald.

E ALINANLAR DA AYNI YATA

Onlarn yerine ise kayym tarafndan bat kentlerinden belediye yönetime getirilen ithal bürokratlarn yaknlarnn ie alnd iddia ediliyor. Üstelik ie alnan bu kiilerin de 55-65 yalarda, emeklilik ya gelmi kiiler olduu belirtiliyor.

STANBULDAN GELD, DARE BAKANI OLDU

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal Su ve Kanalizasyon daresine (DSK) bu yl içerisinde çok sayda atama yapld. stanbul Büyükehir Belediyesinde çalan Rizeli Abdulgafur Levent (55), DSK nsan Kaynaklar ve Eitim Dairesi Bakanlna atand. AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur çelikin kuzeni olan Sibel çelik ise, yine DSKye Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildi. Ksa süre içerisinde kadro verilen çelik, kadrosunu aldktan sonra yeniden Antalyaya gittii ortaya çkmt. Belediyede, kayym yönetiminin önümüzdeki aylarda 30 personeli daha zorla emekli etmek istedii konuuluyor.

Ana Sayfaya Git