Görüş Bildir

Mobingten emekliliğe!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 45 işçi emekliye ayrıldı. Emekliye zorlanan işçilerin, mobing uygulamaları yüzünden "emeklilik" istedikleri öne sürülürken, perlerine ise belediye yöneticilerinin emeklilik yaşındaki yakınları alındı.

Mobingten emekliliğe!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde (DBB) çalışan personellerin bir kesimi, mobbing uygulamaları nedeniyle, zorla emekliliğe ayrıldıkları iddia ediliyor.

İhraç edilme tehdidiyle sendika değiştirmeye zorlanan personeller, emekliye ayrılmaya zorlandı. Emekli olmaya zorlanan işçi statüsündeki 30 personel, 5 ay önce ilçelere sürgün edildi. Son bir yılda birçok işçinin sürgün edilmeleri nedeniyle emekliye ayrılmak zorunda kaldığı öğrenildi. Uygulanan mobbing sonucu geçtiğimiz 14 Eylül’de emeklilik yaşını dolduran 45 belediye işçisinin, zorla emekli edildiği bilgisine ulaşıldı.

İŞE ALINANLAR DA AYNI YAŞTA

Onların yerine ise kayyım tarafından batı kentlerinden belediye yönetime getirilen ithal bürokratların yakınlarının işe alındığı iddia ediliyor. Üstelik işe alınan bu kişilerin de 55-65 yaşlarda, emeklilik yaşı gelmiş kişiler olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL’DAN GELDİ, DAİRE BAŞKANI OLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (DİSKİ) bu yıl içerisinde çok sayıda atama yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Rizeli Abdulgafur Levent (55), DİSKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına atandı. AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in kuzeni olan Sibel Çelik ise, yine DİSKİ’ye Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildi. Kısa süre içerisinde kadro verilen Çelik, kadrosunu aldıktan sonra yeniden Antalya’ya gittiği ortaya çıkmıştı. Belediyede, kayyım yönetiminin önümüzdeki aylarda 30 personeli daha zorla emekli etmek istediği konuşuluyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi