Molla Şerif hakka yürüdü

Bir alimin ölümü, bir alemin ölümüdür hakikatiyle, Molla Şerif'te dar-ı bekaya irtihal etti. Ömrünün İslami ilimlere adayan Molla Muhammed Şerif Yalçi, Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Muhammed Şerif Yalçi, geçtiğimiz haftalarda Coronavirus tanısının konmasından ardından özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Durumu dün fenalaşan Yalçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etti. Vefatının ardından yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. molla Şerif, Yeniköy Asri Mezarlığına defnedildi.

Haberler 25.09.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve bölgenin önde gelen alimlerinden Molla Muhammed erif Yalçi, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüü özel hastanede vefat etti.

Bölgenin tannm alimlerinden olan 87 yandaki Molla Muhammed erif Yalçi, geçtiimiz hafta koronavirüs tansnn ardndan özel bir hastanede tedavi altna alnd. Durumu dün fenalaan Yalçi, yaplan tüm müdahalelere ramen vefat etti.

Merhum Yalçinin cenazesi Yekiköy Camiinde ikindi namazn müteakiben klnan cenaze namaz sonras Yeniköy Asri Mezarlnda topraa verildi.

YENKÖY MEZARLIINDA TOPRAA VERLD

Cenaze törenine Seyda Yalçinin ailesi, sevenleri, talebeleri, Aratrmac Yazar Mehmet Ali Altnda ile çok sayda kii katld. Törende talebeleri adna konuan Seyda Molla uayp Aslan, Yalçinin bölgenin mehur ve büyük Seydalarndan biri olduunu söyledi.

Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür hakikatiyle Yalçinin ehlisünnetten hiçbir zaman ayrlmadna vurgu yapan Aslan, öyle konutu:

TAKVAYI KENDNE ÖNCÜ VE REHBER YAPMITI

eydaye Mele Muhammed erif öyle bir alimdi ki ihlastan hiç ayrlmazd. lmiyle amel eden mühim bir zat idi. Zor ve dar günlerde dahi Ulum-i Kurann ihyas için asla ve kata geri adm atmad ve çalmalarna devam etti. Takvay kendine öncü ve rehber yapmt. Bize hep öyle tavsiyelerde bulunurdu; dünyann neresinde olursanz olunuz, asla ve asla Hizmeti Diniyyeden uzak durmaynz ve bu konuda geveklik göstermeyiniz. Elinizden vaaz ve nasihat geliyorsa bunu yapnz. Elinizden bir ey gelmiyorsa 2-3 örenciye salam akide öretiniz. Seydaye Mele Muhammed erif asla ve asla ehlisünnetten ayrlmad ve son nefesine kadar da bize olan tavsiyesi u oldu. Ulum-i Kurann ihyas için son derece çalmamz can gönülden istemesiydi. Allah cümlemizden raz olsun. Allah selamet versin.

ÖMRÜNÜ LME VE ALM YETTRMEYE ADAMITI

Alimler ve Medreseler Birlii Genel Bakan Molla Enver Klçarslan ise, Ömrünü ilme ve lim yetitirmeye adayan çok deerli seydam Molla Muhammed erif, tedavi gördüü hastanede vefat etti. Böylesine büyük bir limin vefat bizleri çok müteessir kld. Allah rahmet eylesin, Bizleri slam için yapt hizmetlerin ecrinden mahrum etmesin. dedi.

Diyarbakrn Silvan ilçesinde bal Görenta (Hlda) köyünde doan Molla Muhammed erif, askerliini bitirdikten sonra bata Silvann Suluba (Huseyna) köyü olmak üzere bölgede ilmi hizmetlerde bulundu.

Ana Sayfaya Git