Mübarek günde mübarek adım

Bir dönem başörtülü ve turbanlı eşlerin dahi girmesine izin verilmeyen Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığına, 500 kişilik cami inşa edilecek.

Haberler 03.02.2022 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Bir dönem Baörtülü ve turbanl, analarn, baclarn elerin dahi giriine izin verilmeyen, bir çok askerin inancndan dolay YA kararlar kapsamnda mesleinden edildii 8. Ana Jet Üs Komutanl yerlekesine 500 kiilik cami ina ediliyor. na edilen caminin Ramazan- erifte açlmas bekleniyor.

KURAN-I KERM VE KURBAN KESM

Dün ölen saatlerinde temel atma töreni, Kuran- Kerim tilaveti ve kurban kesimi ile balad. 8. Ana Jet Üs Komutanlnda lojmanlarn bulunduu bölgede hayrseverler tarafndan yapm üstlenen cami, 500 kiilik kapasitede olacak.

Cami temelinin mübarek üç aylarn bana denk getirilirken cami inaatnn Ramazan- erife dahil olacamz Haziran aynda bitirilerek, ibadete açlmas hedefleniyor.

NA EDLEN CAM 500 KLK OLACAK

Cami temelinin atlmas törenine l Valisi Münir Karalolu, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardmcs, Birletirilmi Hava Harekat Merkezi (BHHM) Komutan Tümgeneral Kutlay Demir, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Ali Özmen, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Mustafa çelenk, l Jandarma Komutan Tugeneral Gökhan çilolu, l Emniyet Müdür Vekili Sinan Demir, l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin ve dier yetkililer katld.

BAÖRTÜLÜ VE TURBANLI ELER

Bir dönem baörtülü Üs Komutanlndaki görevli askerlerin baörtülü ve türbanl annelerinin, baclarnn hatta elerinin dahi giriine izin verelmeyen, baz askerlerin inancndan dolay YA kararlar kapsamnda görevinden atld 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanl ile 8. Ana Jet Üs Komutanl, büyük öneme sahip.

15 TEMMUZ GECES KALKAN UçAKLAR

15 Temmuz darbe giriiminde Ankarada Meclis ve birçok noktay bombalayan uçaklar Diyarbakr 8. Ana Jet Üs Komutanlndan kalkmt. Bu nedenle üsse bir süre tenzili rütbe uygulanmt. Darbe giriiminde rol oynayan Özel Kuvvet Komutan Yardmcs Semih Terzi de rnakn Silopi lçesinden üsse gelmi ve bu üssü kullanp Ankaraya geçmiti.

8. ANA JET ÜSSÜNÜN ÖNEM BÜYÜK

Türkiyenin dou hava sahasn koruyan 8. Ana Jet Üs Komutanlnn karargh Diyarbakrda bulunuyor. Görevi terörle mücadele için kara birliklerine gereken ate destei salamak ve güney snrlardan gelebilecek tehditlere kar hava sahasn savunmak. 1947 ylnda kurulan üsse 1952 ylnda F-84lerin gelmesiyle jet uçularna balad. 1972de F-100, 1984 ylnda ise F-104ler birlie katld. 1994 ylnda ise F-16lar birlie katld.

Ana Sayfaya Git