Mübarek günde mübarek adım

Bir dönem başörtülü ve turbanlı eşlerin dahi girmesine izin verilmeyen Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığına, 500 kişilik cami inşa edilecek.

Mübarek günde mübarek adım

DİYARBAKIR(SÖZ)-Bir dönem Başörtülü ve turbanlı, anaların, bacıların eşlerin dahi girişine izin verilmeyen, bir çok askerin inancından dolayı YAŞ kararları kapsamında mesleğinden edildiği 8. Ana Jet Üs Komutanlığı yerleşkesine 500 kişilik cami inşa ediliyor. İnşa edilen caminin Ramazan-ı Şerif'te açılması bekleniyor.

KUR'AN-I KERİM VE KURBAN KESİMİ

Dün öğlen saatlerinde temel atma töreni, Kuran-ı Kerim tilaveti ve kurban kesimi ile başladı. 8. Ana Jet Üs Komutanlığında lojmanların bulunduğu bölgede hayırseverler tarafından yapımı üstlenen cami, 500 kişilik kapasitede olacak.

Cami temelinin mübarek üç ayların başına denk getirilirken cami inşaatının Ramazan-ı Şerif'e dahil olacağımız Haziran ayında bitirilerek, ibadete açılması hedefleniyor.

İNŞA EDİLEN CAMİ 500 KİŞİLİK OLACAK

Cami temelinin atılması törenine İl Valisi Münir Karaloğlu, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı, Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi (BHHM) Komutanı Tümgeneral Kutlay Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Özmen, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Sinan Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve diğer yetkililer katıldı.

BAŞÖRTÜLÜ VE TURBANLI EŞLER

Bir dönem başörtülü Üs Komutanlığındaki görevli askerlerin başörtülü ve türbanlı annelerinin, bacılarının hatta eşlerinin dahi girişine izin verelmeyen, bazı askerlerin inancından dolayı YAŞ kararları kapsamında görevinden atıldığı 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığ ile 8. Ana Jet Üs Komutanlığı, büyük öneme sahip.

15 TEMMUZ GECESİ KALKAN UÇAKLAR

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’da Meclis ve birçok noktayı bombalayan uçaklar Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkmıştı. Bu nedenle üsse bir süre tenzili rütbe uygulanmıştı. Darbe girişiminde rol oynayan Özel Kuvvet Komutan Yardımcısı Semih Terzi de Şırnak’ın Silopi İlçesi’nden üsse gelmiş ve bu üssü kullanıp Ankara’ya geçmişti.

8. ANA JET ÜSSÜ'NÜN ÖNEMİ BÜYÜK

Türkiye’nin doğu hava sahasını koruyan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın karargâhı Diyarbakır’da bulunuyor. Görevi terörle mücadele için kara birliklerine gereken ateş desteği sağlamak ve güney sınırlardan gelebilecek tehditlere karşı hava sahasını savunmak. 1947 yılında kurulan üsse 1952 yılında F-84’lerin gelmesiyle jet uçuşlarına başladı. 1972’de F-100, 1984 yılında ise F-104’ler birliğe katıldı. 1994 yılında ise F-16’lar birliğe katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz