Müdürlükte yolsuzluk!

Diyarbakır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde patlak veren yolsuzluk yargıya intikal etti. 2020 yılında yaşandığı öğrenilen yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması kapsamında, İl eski Müdürü Esat Yeşil ile daha önce müdürlük görevinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hayrettin Bahçivancı ile iki müdürlük personeli gözaltına alındı.

Haberler 17.01.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde ilginç gelimeler yaanyor. 2020 ylnda yaand örenilen yolsuzluk ve usulsüzlük soruturmas kapsamnda, l eski Müdürü Esat Yeil tutuklanarak cezaevine gönderilirken, daha önce müdürlük görevinde bulunan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme Daire Bakan Hayrettin Bahçivanc ile iki müdürlük personeli ise adli kontrol artyla serbest brakld.

KURUMDAK YOLSUZLUK

Alnan bilgiye göre, 22020 ylnda Diyarbakr Diyarbakr Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürlüünde yolsuzluk ve usulsüzlük yapld yönünde alnan ihbar üzerine, Bakanlk tarafndan inceleme balatld.

BAKANLIK MÜFETTLER

Bakanlk Müfettileri l eski Müdürü Esat Yeil ile geçtiimiz yla kadar l Müdürlüü görevini yaparken Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme Daire Bakanl görevine getirilen Hayrettin Bahçvanc dönemine ait ilerle ilgili yürütülen soruturmay tamamlad.

POLSTEN GÖZALTI LEM

dari ve adli yönden gereinin yaplmas yönünde müfettiler raporlar ilgili birimlere gönderirken, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, Cumhuriyet Basavclnn talimat üzerine operasyon için start verildi.

Polis Ekipleri, Eski Müdür Yeil ile birlikte bu kurumda daha önce müdürlük görevini yapm olan ve geçtiimiz yl Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kaynak Gelitirme Daire Bakanl görevine getirilen Hayrettin Bahçivanc ve 2 müdürlük personelini aralarnda bulunduu dört kii gözaltna alnd.

BAHçVANCI GÖREVDEN ALINDI

Bahçivanc l Emniyet müdürlüünde henüz gözaltnda iken Büyükehir Belediyesi Bakanvekili l Valisi Munir karalolu tarafndan, belediyenin Kadn Politikalar Daire Bakan Handan Eker ile birlikte görevden l çektirildi. Bahçivanc ile Ekerin an bir kararla görevren alnmalaryla ilgili herhangi bir resmi açklama ve gerekçe gösterilmemesi dikat çekti.

YEL TUTUKLANDI, 3Ü ARTLI SERBEST

l Emniyet Müdürlüü Kaçakcoluk ve Organize Suçlar übesindeki iki günlük sorgulamalarnn ardndan Diyarbakr Adliyesine sevk edilen Diyarbakr Diyarbakr Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski l Müdürü Esat Yeil, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi.

Mahkeme, Yeilin tutuklanmasna karar verdi. Hayrettin Bahçivanc ve dier 2 müdürlük personeli ise adli kontrol artyla serbest brakld. Yolsuzluun milyonlarca lira deerinde olduu örenilirken, soruturmann devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git