Müdürlükte yolsuzluk!

Diyarbakır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde patlak veren yolsuzluk yargıya intikal etti. 2020 yılında yaşandığı öğrenilen yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması kapsamında, İl eski Müdürü Esat Yeşil ile daha önce müdürlük görevinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hayrettin Bahçivancı ile iki müdürlük personeli gözaltına alındı.

Müdürlükte yolsuzluk!

Diyarbakır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. 2020 yılında yaşandığı öğrenilen yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması kapsamında, İl eski Müdürü Esat Yeşil tutuklanarak cezaevine gönderilirken, daha önce müdürlük görevinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Hayrettin Bahçivancı ile iki müdürlük personeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KURUMDAKİ YOLSUZLUK

Alınan bilgiye göre, 22020 yılında Diyarbakır Diyarbakır Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı yönünde alınan ihbar üzerine, Bakanlık tarafından inceleme başlatıldı.

BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ

Bakanlık Müfettişleri  İl eski Müdürü Esat Yeşil ile geçtiğimiz yıla kadar İl Müdürlüğü görevini yaparken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı görevine getirilen Hayrettin Bahçıvancı dönemine ait işlerle ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı.

POLİSTEN GÖZALTI İŞLEMİ

İdari ve adli yönden gereğinin yapılması yönünde müfettişler raporları ilgili birimlere gönderirken, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine operasyon için start verildi.

Polis Ekipleri, Eski Müdür Yeşil ile birlikte bu kurumda daha önce müdürlük görevini yapmış olan ve geçtiğimiz yıl Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı görevine getirilen Hayrettin Bahçivancı ve 2 müdürlük personelini aralarında bulunduğu dört kişi gözaltına alındı.

BAHÇİVANCI GÖREVDEN ALINDI

Bahçivancı İl Emniyet müdürlüğünde henüz gözaltında iken Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İl Valisi Munir karaloğlu tarafından, belediyenin Kadın Politikaları Daire Başkanı Handan Eker ile birlikte görevden l çektirildi. Bahçivancı ile Eker'in anı bir kararla görevren alınmalarıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama ve gerekçe gösterilmemesi dikat çekti.

YEŞİL TUTUKLANDI, 3'Ü ŞARTLI SERBEST

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcoluk ve Organize Suçlar şübesindeki iki günlük sorgulamalarının ardından Diyarbakır Adliyesine sevk edilen Diyarbakır Diyarbakır Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski İl Müdürü Esat Yeşil, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Mahkeme, Yeşil’in tutuklanmasına karar verdi. Hayrettin Bahçivancı ve diğer 2 müdürlük personeli ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı. Yolsuzluğun milyonlarca lira değerinde olduğu öğrenilirken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz