Muhtarın provokasyonu!

İşsizliğin had safhada olduğu bölgede insanlara aş ve iş sağlayan firmalar, yetkisini kötüye kullanan yerel yöneticilerin marifetiyle engelleniyor.

Haberler 08.09.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sizliin ve yoksulluun had safhada bulunduu Diyarbakrda istihdama yönelik faaliyet içerisinde olan yatrmc kurulularn faaliyetleri, yetkisini kötüye kullanan yerel yöneticiler tarafndan sabote ediliyor. Dicle ilçesine bal çavl(Embel) köyü krsalndaki maden alannda çalma yürüten irket, araziye snrda olan Eilin Bahiler köyü muhtar Semih Memi ile bir grup köylüler tarafndan adeta terör estirilerek, yolu ulama kapatmas istihdama darbe olarak yorumland.

KÖY YOLUNU ULAIMA KAPATTI

Diyarbakrda mermercilik alannda faaliyet gösteren NTM Madenciliin ruhsat ve iletme izni olmasna ramen maden havzasnn bulunduu Dicle ilçesine bal çavl (Embil) köyü güzerghndaki araziye snrda olan Eilin Bahiler köyünün muhtar Semih Memi ve bir grup köylü, dün mermer alanna giden yolu i makinelerinin geçiine engel olacak ekilde kaya parçalaryla kapatt.

irkete ait i makinelerinin önünü kesen ve irket yetkilileri ile oförleri tehdit eden köy Muhtar Memi, bölgedeki feodalitenin yaratt terörü bir kez daha gözler önüne serdi.

STHDAMI ENGELLEMEK STYOR

Muhtar Memiin keyfi tutumu karsnda firma yetkililerinin diyalog giriimlerine de kulak tkayan muhtar Memi ve ona destek veren köylülerin bu tutumu, istihdam bilerek ve isteyerek engellemeye yönelik bir giriim olarak yorumland. Firma yetkililerinin, ne hayvancla ne de tarma elverili olan alann madencilikle bölgedeki köylülerin istihdamnn salanacan, i ve a sahibi olacana dair bilgilendirilmelerine de kulak tkayan Muhtar Memiin umursamaz tavr dikkat çekti.

MUHTAR KÖYLÜLER KIKIRTTI

Firmann, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlndan tüm ruhsat ve iletme izinlerini almasna ramen Diyarbakr mermerinin ilenmesine kar çkan bu grubun köy muhtar Memi tarafndan alenice kkrtmas kameralara yansrken, baz köylülerin biz savamaya hazrz demeleri, dikkatlerden kaçmad. Köy yolunun kullanmn, bölgede hayvanclk yapyoruz bahanesinin arkasna snarak kapatan ve köylüleri provoke eden Köy Muhtar Memi ve baz köylülerin hangi hesaplar peinde kotuklar ise merak konusu oldu.

MAKNELERNN GEçNE ZN VERMED

Köylüler, firma yetkililerinin her türlü diyalog giriimini reddederken, etrafa rast gele ölüm tehditlerinde bulunmaktan kaçnmadlar. Firma yetkililerini tehdit edip, ilerini yapmalarn engelleyen muhtar ve bir grup köylü daha sonra, i makinelerinin geçiini engellemek üzere köy yolunu kayalklarla trafie kapatt.

MUHTAR TERÖR ESTRYOR

Köy Muhtar Memi ile provoke ettii köylüler hakknda Eil lçe Jandarma komutanlna ikyette bulunan Firma Yetkilileri, yaananlar öyle anlatt. Biz bölgede istihdam, i a ortam yaratmak için çalyoruz. Mermer oca kurulacak bölge ne tarma, ne de hayvancla elverili bir yer deil. Tamamen talk bir alan Burada kuracamz mermer ocanda, bölgedeki birçok köylü için i ortam oluacak. stihdam yaratlacak. Her ey yasal mevzuat içerisinde yaplyor. Kald ki Mermer ocann bulunduu arazi, Dicle ilçesine bal çavl (Embel) köyüne ait. Bahiler köyüne ait deil. Sadece yol Bahiler köyü gibi dier köylülerin kulland bir yol. Köy muhtar Semih Memi, kendisine yakn baz köylüleri provoke ederek, i makinelerinin önünü kesiyor, terör estiriyor. oförleri, çalanlar ölümle tehdit ediyorlar. Gerekçeleri ne; biz burada hayvanclk yapyoruz. Köy yolunu kullanmann, hayvancl engellemekle ne alakas var? Muhtarn tavr tamamen keyfi ve feodal anlayn ürünü. Gerekli mercilere ikyette bulunduk. Muhtarn neden istihdama, i a yaratmaya yönelik böylesi faaliyete kar çktna anlam veremiyoruz? Mülki ve adli yetkilileri göreve çaryoruz.

Ana Sayfaya Git