Müslümanlar birlik olmalı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, "Biz her zamankinden daha çok kucaklaşmalıyız. Birbirimizin derdiyle dertlenmeliyiz. Bu bölgeyi bu hale getirenlerin en çok korktukları şey Müslümanların birlik ve beraberliğidir." dedi.

Haberler 15.06.2017 - 23:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisinin 7. Bölge Toplants Diyarbakrda düzenlendi. Büyükehir Öretmenevinde düzenlenen toplantda konuan Doan, rkç emperyalizmin gözlerinin içine baka baka bu topran insanlarn kullanarak acmaszca hedefine yürüdüünü söyledi.

Tarih boyunca bu bölgenin bu hale gelmesi için oyun üstüne oyun kuranlarla ayn masada oturarak bu sorunlarn çözülmeyeceini belirten Doan, Aramza fitne sokanlarla beraber ayn masada oturup bu sorunlar çözmeyi düünmek büyük bir gaflettir. Ya biz bu topraklarn ftratna uygun oyun kurup kurtulacaz veya bu topran insanlarna düman olanlarn kurmu olduu oyun içerisinde oyuncak olup, yok olup perian olacaz. Ondan dolay ciddi manada kendimize gelmemize ihtiyacmz var. diye konutu.

Doan, bölgede ve slam ülkelerinde sorun ve skntlarn olduunu vurgulayarak Msr, ran, Türkiye ve Suriyede sknt varken bu bölgenin çbanba olan, bu bölgedeki bütün terör örgütlerin arkasnda bulunan srailde sorun yok ise Müslümanlarn düünmek zorunda olduuna dikkat çekti.

Mesut Doan, Biz her zamankinden daha çok kucaklamalyz. Birbirimizin derdiyle dertlenmeliyiz. Bu bölgeyi bu hale getirenlerin en çok korktuklar ey Müslümanlarn birlik ve beraberliidir. ifadesini kulland.

Ortadouda üç kalabalk rk olduunu anlatan Doan, unlar söyledi:

Türkler, Kürtler ve Araplar, ne zaman bu rklar arasnda bar ve kardelik olmu ise o dönemde bu bölgede hiçbir zalim barnamamtr. Türkler, Kürtler ve Araplar arasnda sorun var ise bu bölge zalimler tarafnda yönetilmi ve istismar edilmitir. Bunu çok iyi bilen güçlerin oyununa, tuzana gelmeden bu bölgenin sahipleri olarak beraberce bir araya gelerek, konuarak, kucaklaarak sorunlarmz çözdüümüz takdirde bu millet tarihte dünyaya lokomotiflik yapacaktr.

Toplantya, Diyarbakr, Gaziantep, Malatya, anlurfa, Elaz ve Mardin il bakanlar ve partililer katld.

Ana Sayfaya Git