Mutlu son!

Diyarbakır annelerinin eylemi sayesinde bir aile daha evladına kavuştu

Haberler 06.11.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan bir aile daha terör örgütü PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarna kavutu.

Diyarbakra 16 Martta gelerek HDP il binas önünde oturma eylemine katlan anne Özlem ile baba Mehmet Görmezin kandrlarak 2013te daa götürülen oullar Halil brahim, Jandarma Genel Komutanl stihbarat Komutanl ve Diyarbakr il Jandarma Komutanl ekiplerinin ikna çalmalar sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Müjdeyi çileri Bakan Süleyman Soyludan alan Görmez çifti, Diyarbakrn Sur ilçesindeki tarihi çkalede düzenlenen bulumada 8 yl sonra kavutuu oullar Halil brahime sarld, gözya döktü.

KUZULARIMIZI KURTLARA TESLM ETMEYELM

Bulumann ardndan duygularn ifade eden anne Özlem Görmez, bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere katks olan herkese teekkür ederek Gerçekten l Jandarma Komutanl ve l Emniyet Müdürlüü ekipleri o kadar urat ki onlar bizi sevindirdi Rabbim de onlar sevindirsin. Bütün Diyarbakr annelerine sesleniyorum: Gelin yavrularmz, kuzularmz kurtlara teslim etmeyelim. Yavrularmza sahip çkalm, çocuklarmz oradan getirelim. Gelin olum, anneleriniz ac çekiyor, gelin annelerinizi sevindirin. ifadelerini kulland.

33 ALE EVLADINA KAVUMU OLDU

Görmez ailesinin de evlatlarna kavumasyla uruna oturma eylemi yaptklar çocuklarn terörün pençesinden kurtaran aile says 33e yükseldi.

Sevincini Annelerle paylat

Görmezin güvenlik güçlerine teslim olan olu Halil brahime 8 yllk hasretin ardndan sarlmas, umutlu bekleyiini sürdüren dier ailelere de moral oldu.

Oullarna kavumann mutluluunu yaayan Görmez çifti, anneleri ziyaret etti. Ziyaretin ardndan duygularn ifade eden anne Görmez, oullarna kavumaktan dolay mutlu olduklarn söyledi. Kendilerine destek veren herkese teekkür eden Görmez, 8 yllk evlat hasretinin sona erdiini dile getirdi. Görmez, öyle konutu:

Ne olur hepiniz evinize gelin. Orada zorluklar içinde perian haldeler. Evlatlarmz bize geri verin. Tüm annelere sesleniyorum, gelin o kuzularmz o kurtlardan kurtaralm. Kuzularmz kurtlara teslim etmeyelim. Olum çok zorluk çekmi. Olum yalanmsn, saçlarn beyazlam dedim. Anne sen biliyor musun ben ne çektim dedi. Biz buradayz, gitmeyeceiz. Bir tane çocuk bile dada kalmayana kadar gitmeyeceiz. Biz sadece evlatlarmz istiyoruz.

Ana Sayfaya Git