Mutlu son!

Diyarbakır annelerinin eylemi sayesinde bir aile daha evladına kavuştu

Mutlu son!

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan bir aile daha terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarına kavuştu.

Diyarbakır'a 16 Mart'ta gelerek HDP il binası önünde oturma eylemine katılan anne Özlem ile baba Mehmet Görmez'in kandırılarak 2013'te dağa götürülen oğulları Halil İbrahim, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Komutanlığı ve Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu.

Müjdeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan alan Görmez çifti, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de düzenlenen buluşmada 8 yıl sonra kavuştuğu oğulları Halil İbrahim'e sarıldı, gözyaşı döktü.

"KUZULARIMIZI KURTLARA TESLİM ETMEYELİM"

Buluşmanın ardından duygularını ifade eden anne Özlem Görmez, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ederek "Gerçekten İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri o kadar uğraştı ki onlar bizi sevindirdi Rabb'im de onları sevindirsin. Bütün Diyarbakır annelerine sesleniyorum: Gelin yavrularımızı, kuzularımızı kurtlara teslim etmeyelim. Yavrularımıza sahip çıkalım, çocuklarımızı oradan getirelim. Gelin oğlum, anneleriniz acı çekiyor, gelin annelerinizi sevindirin." ifadelerini kullandı.

33 AİLE EVLADINA KAVUŞMUŞ OLDU

Görmez ailesinin de evlatlarına kavuşmasıyla uğruna oturma eylemi yaptıkları çocuklarını terörün pençesinden kurtaran aile sayısı 33'e yükseldi.

Sevincini Annelerle paylaştı

Görmez'in güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Halil İbrahim'e 8 yıllık hasretin ardından sarılması, umutlu bekleyişini sürdüren diğer ailelere de moral oldu.

Oğullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Görmez çifti, anneleri ziyaret etti. Ziyaretin ardından duygularını ifade eden anne Görmez, oğullarına kavuşmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Görmez, 8 yıllık evlat hasretinin sona erdiğini dile getirdi. Görmez, şöyle konuştu:

"Ne olur hepiniz evinize gelin. Orada zorluklar içinde perişan haldeler. Evlatlarımızı bize geri verin. Tüm annelere sesleniyorum, gelin o kuzularımızı o kurtlardan kurtaralım. Kuzularımızı kurtlara teslim etmeyelim. Oğlum çok zorluk çekmiş. 'Oğlum yaşlanmışsın, saçların beyazlamış' dedim. 'Anne sen biliyor musun ben ne çektim' dedi. Biz buradayız, gitmeyeceğiz. Bir tane çocuk bile dağda kalmayana kadar gitmeyeceğiz. Biz sadece evlatlarımızı istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz