Necibe anne; gel oğlum gel

Necibe Çiftçi, oğlu Rojhat Çiftçi'nin 5 yıl önce dağa kaçırıldığını belirterek "Yeter artık oğlum, bu acıları bize yaşatma. Gel oğlum, teslim ol. Bak herkes geliyor" dedi.

Haberler 26.10.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen ailelerin evlat nöbeti, 784üncü güne girdi. Hakkarinin emdinli ilçesinden gelen Necibe çiftçi, olu Rojhat çiftçinin 5 yl önce daa kaçrldn belirterek Yeter artk olum, bu aclar bize yaatma. Gel olum, teslim ol. Bak herkes geliyor dedi.

çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyen ailelerin 3 Eylül 2019 balatt evlat nöbeti, 784üncü güne girdi. HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde sürdürülen oturma eylemi srasnda 32 aile, çocuuna kavutu. Evlat nöbetini sürdüren anne Necibe çiftçi, olu Rojhat çiftçinin 5 yl önce terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrldn ve büyük olu 4 çocuk babas Sami çiftçinin de terör örgütüne destek vermedii için ehit edildiini söyledi.

BR OLUMU EHT ETTLER, DERN DAI KAçIRDILAR

784 gündür HDP binas önünde mücadeleye devam ettiklerini belirten çiftçi, Bir olumu ehit ettiler, dierini de 2015de daa kaçrdlar. Dier olum kardeinin peinde dolat için bir gece, PKKllar evimizi sard. Onlar silahlyd, biz silahszdk. Köyde yayorduk. Olumu evden alp bir ahra götürdüler. Elini, kolunu balayarak infaz ettiler. Evladm HDP ve PKKdan istiyorum. Benim evlatlarma zarar veren HDP ve PKKdr. Kardei dadayd, gelip dierini ehit ettiniz. Bu acy bizim içimize düürdünüz. Bu HDPnin kapsndan gitmeyeceim. nallah, Allahn izniyle devletin gücüyle dier evladma kavuacam dedi.

KORKMAYIN GELN

Olu Rojhata teslim olmas için çarda bulunan çiftçi, Olum, bak senin annenim. 3 yl oldu. Bu HDP binas önünde oturuyorum. Bak, senin kardein HDP ve PKK tarafndan ehit edildi. Olum Rojhat, sen anneni dinlersen kaçp gelirsin. Askere, polise, pemergelere teslim ol. Yeter artk olum, bu aclar bize yaatma. Gel olum, teslim ol. Bak herkes geliyor. 32 çocuumuz geldi, annelerinin kucaklarna verildi. Ne ceza var, ne baka bir ey var. Korkmayn gelin, yeter artk devlet size bir kucak açm, kaçn gelin diye konutu.

MLL BEKA HAREKET

Buarada, Ailelere ziyarete gelen Milli Beka Hareketi Genel Bakan Murat ahin, yan sra Diyarbakr l Bakan Kübra Könü, l Bakan Vekili Frat Can, tekilat kadn kollar, gençlik kollar bakanlar ve yardmclar beraberindeki heyet katld. stiklal Mar okuyarak aileleri ziyaret eden ahin, aileleri destek ziyaretinin üçüncüsünü gerçekletirdiklerini kaydetti. ahin, Biz Diyarbakr annelerimizin bu yiit durularna, bu cesur baklarna ve evlat nöbeti tutmasndan hareketle buraya geldik. Üçüncü geliimiz, onlara bütün milletimizi, bütün STKlar ve dahi bütün parti bakanlarn destek vermesi, hain terör örgütü PKKnn siyasi kolu olan HDPnin önündeki annelerin sesine ses olmasn istiyoruz. Bu annelerimizin barndan kopartlan 9 - 10 yanda zorla daa kaldrlan vatana ve millete zorla düman ettirilen çocuklar bu corafyann çocuklardr. O çocuklar bu ülkeye düman çocuklar deildir. Onlar düman yetitiren, düman yapan HDP, PKK terör örgütüdür. HDPnin alterleri indirilmelidir, PKK kamplarnn bir afak vakti girilip oradaki bütün yerlere ay yldzl bayramz dikilip masum çocuklar ailelere teslim edilmelidir. Buradan büyük Türk milletine, bu Diyarbakrdaki bu güzel, bu yiit annelere destek vermelerini her daim onlarn yannda olmalarn rica ediyoruz. Bütün kardelerimize ve büyük Türk milletine sayg ve sevgilerimizi gönderiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git