Nefes aldıracak

Diyarbakır’a nefes aldıracak projede orduevinin yıkımı sürüyor

Haberler 16.10.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde bulunan 13 katl eski orduevi binasnn 5 kat, yukardan tralama yöntemiyle ykld. Ykmn tamamlanmasnn ardndan bölgeye park ve oturma alanlar yaplacak.

Diyarbakrda Tatlc ailesi tarafndan merkez Yeniehir ilçesindeki tarihi surlarn karsnda 1960l yllarda yapmna balanan 13 katl bina, 1971 ylnda tamamlanarak otel olarak hizmete açld. O dönem bölgenin en yüksek binas 2 yl sonra Türk Silahl Kuvvetlerine devredildi. Halk arasnda Gökdelen olarak adlandrlan bina, subay orduevi olarak kullanlmaya baland. Orduevine dönütürüldükten sonra binann karsnda bulunan askeri alanlar ile yolun altndan tünel kazlarak balant saland. 42 yl orduevi olarak kullanlan bina, 2015 ylnda boaltlarak, mülkiyeti Toplu Konut daresine devredildi. TOK, bunun karlnda 7nci Kolordu Komutanl yerlekesinde 2 yl önce orduevi yapmna balad.

5 KAT YIKILDI

Geçtiimiz ay Diyarbakr ziyaret eden çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum tarihi Sur ilçesi ile ilgili birkaç proje açklam, atl durumundaki orduevi ile ilgili binann ykmnn gerçekletirileceini söylemiti. Bakan Kurum tarafndan açklanan projenin ardndan atl durumdaki eski orduevinin ykm çalmas 10 Eylülde balad. Devam eden ykm çalmalar kapsamnda 13 katl eski orduevinin 5 kat youn güvenlik önlemi alnarak yukardan kepçe yardmyla tamamlanrken, dier 8 katn ykm çalmalar ise sürüyor.

Binann ykm nedeniyle Ali Emiri Caddesinin kesiiminden Elaz Caddesinin Büyükehir Belediyesi kava kesiimine kadar olan yol tek yönlü olarak verilirken, yaplarn ykmndan sonra ortaya çkacak alann Diyarbakrllara park ve oturma alanlar olarak hizmet vermesinin planland örenildi.

Ana Sayfaya Git