Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde yapılan yol uygulamasında 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan, daha sonra lastiklerine ateş edilerek durdurulan otomobilin gizli bölmelerinde 75 kilo esrar ele geçirildi. Bu araca öncülük eden ve daha önce durdurulan otomobilde, yanlarında 1 yaşında çocuk bulunan 3 kadın ve 1 erkek gözaltına alındı. Diğer aracın sürücüsü ise kaçtı.

Haberler 15.12.2016 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani ilçesi Dicle yol kavanda yol uygulamas yapan polis ekipleri, önceki gün saat 23.30 sralarnda içerisinde 1 yanda çocuk, 3 kadn ve 1 erkein bulunduu 46 PD 702 plakal otomobili durdurarak arama yapmaya balad. Bu srada ayn yönden gelen 45 FY 187 plakal baka bir otomobil, polisin Dur ihtarna ramen durmayarak kaçt. Polis araçlarnn kovalamaya balad araç Hani ilçe merkezine girince, polisler aracn lastiklerine ate açt. Lastikleri patlamasna ramen yaklak 400 metre daha giden araç devrilerek durabildi. Kimlii örenilemeyen sürücü ise araçtan inerek kaçt.

PATLAYICI SANILDI

Polis tarafndan aracn sökülen arka koltuunun içinde, üzeri battaniye ile örtülü siyah çuvallar gören polis, patlayc olabilecei üphesi üzerine bomba uzmanlarna haber verdi. Jandarmadan çarlan uzmanlar araçta inceleme yaparken, patlayc ihtimaline kar sinyal kesici Jammer cihaz da bölgeye getirildi.

Yaplan kontrolde çuvallarn içindekinin patlayc deil, sata hazr 75 kilo esrar olduu anlald. Aratrmay derinletiren polis ekipleri, ilk durdurduklar aracn içerisindekilerin uyuturucu bulunan araca öncülük ettiini, aracn içinde bulunan erkek ve kadnlarn parmak izlerinden tespit etti.

ALE GÖRÜNÜMÜ VERMLER

Yetkililer, Osmaniyeden Diyarbakrda gelen üphelilerin 2 araç ile kendilerine aile görümünü vererek kontrol noktalarndan rahatlkla geçmeyi hedeflediklerini, buradan topladklar uyuturucu bat illerine götürüp satmak istediklerini söyledi. Mahkemeye çkarlan 3 kadn ve 1 erkek tutuklanarak Diyarbakr Cezaevine konulurken, yanlarnda bulunan çocuk ise koruma altna alnd. çerisinde uyuturucu bulunan ve lastiklerine ate edildikten sonra devrilen araçtan kaçan kiinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git