Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesi'nde yapılan yol uygulamasında 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan, daha sonra lastiklerine ateş edilerek durdurulan otomobilin gizli bölmelerinde 75 kilo esrar ele geçirildi. Bu araca öncülük eden ve daha önce durdurulan otomobilde, yanlarında 1 yaşında çocuk bulunan 3 kadın ve 1 erkek gözaltına alındı. Diğer aracın sürücüsü ise kaçtı.

Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

Hani ilçesi Dicle yol kavşağında yol uygulaması yapan polis ekipleri, önceki gün saat 23.30 sıralarında içerisinde 1 yaşında çocuk, 3 kadın ve 1 erkeğin bulunduğu 46 PD 702 plakalı otomobili durdurarak arama yapmaya başladı. Bu sırada aynı yönden gelen 45 FY 187 plakalı başka bir otomobil, polisin 'Dur' ihtarına rağmen durmayarak kaçtı. Polis araçlarının kovalamaya başladığı araç Hani ilçe merkezine girince, polisler aracın lastiklerine ateş açtı. Lastikleri patlamasına rağmen yaklaşık 400 metre daha giden  araç devrilerek durabildi. Kimliği öğrenilemeyen sürücü ise araçtan inerek kaçtı.

PATLAYICI SANILDI

Polis tarafından aracın sökülen arka koltuğunun içinde, üzeri battaniye ile örtülü siyah çuvallar gören polis, patlayıcı olabileceği şüphesi üzerine bomba uzmanlarına haber verdi. Jandarmadan çağrılan uzmanlar araçta inceleme yaparken, patlayıcı ihtimaline karşı sinyal kesici Jammer cihazı da bölgeye getirildi.

Yapılan kontrolde çuvalların içindekinin patlayıcı değil, satışa hazır 75 kilo esrar olduğu anlaşıldı. Araştırmayı derinleştiren polis ekipleri, ilk durdurdukları aracın içerisindekilerin uyuşturucu bulunan araca öncülük ettiğini, aracın içinde bulunan erkek ve kadınların parmak izlerinden tespit etti.

AİLE GÖRÜNÜMÜ VERMİŞLER

Yetkililer, Osmaniye'den Diyarbakır'da gelen şüphelilerin 2 araç ile kendilerine aile görümünü vererek kontrol noktalarından rahatlıkla geçmeyi hedeflediklerini, buradan topladıkları uyuşturucu batı illerine götürüp satmak istediklerini söyledi. Mahkemeye çıkarılan 3 kadın ve 1 erkek tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi'ne konulurken, yanlarında bulunan çocuk ise koruma altına alındı. İçerisinde uyuşturucu bulunan ve lastiklerine ateş edildikten sonra devrilen araçtan kaçan kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz