O devir bitti

Ardından skandal izler bırakarak merkeze çekilen Vali Karaloğlu’nun yerine atanan Vali Su, Büyükşehir’de başlattığı revizyon sürüyor, Genel Sekreter’den sonra iki yardımcı da, değişti.

Haberler 25.05.2022 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde balatlan revizyon devam ediyor. Vali ve Büyükehir Kayym Ali hsan Sunun Genel Sekreterlik görevine getirdii Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Abdullah çiftçi, Surda birlikte mesai yapt yardmclar Veysel kzlay ile Ensari Erdeni Genel Sekreter Yardmcl görevine getirdi.

BELEDYEDE YERL BÜROKRAT DEVR

Ardndan bir dizi skandal olaylarn izlerini brakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çileri Bakan Süleyman Soylunun istemi dorultusunda imzalad valiler kararnamesi kapsamnda, görevden el çektirilen Vali Münir Karalolunun, Diyarbakrdaki ithal bürokrat devri sona erdi.

Karalolunun yerine Diyarbakra Vali ve Büyükehir Belediye Bakanvekili olarak görevlendirilen Vali Ali hsan Su, halkn beklentileri dorultusunda önemli kararlara imza atarken, Büyükehir Belediyesinde balatt temiz eller operasyonu kapsamndaki görevden almalar sürüyor.

K GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Sakaryadan ithal bürokrat olarak Vali Karalolu tarafndan getirilen Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardann görevden el çektirilmesi üzerine yerine atanan Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Abdullah çiftçide, yerel bürokratlara odaklanarak Sur Belediyesindeki iki yardmcsn Genel Sekreter Yardmcs olarak, göreve getirdi. Sur Belediye Bakan Yardmcs Veysel Kzlay ile Ensari Erden, Genel Yardmclna getirilirken, Belediyedeki görev deiikliklerinin devam edecei örenildi.

Ksa süre önce Diyarbakr Cumhuriyet basavclnn yürüttüü, antaj ve tehdit soruturmas kapsamnda Büyükehir belediyesi Genel Sekreteri Ercan Bircan ve belediyedeki bir personel, tutuklanarak cezaevine konulmutu.

Ana Sayfaya Git