O devir bitti

Ardından skandal izler bırakarak merkeze çekilen Vali Karaloğlu’nun yerine atanan Vali Su, Büyükşehir’de başlattığı revizyon sürüyor, Genel Sekreter’den sonra iki yardımcı da, değişti.

O devir bitti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan revizyon devam ediyor. Vali ve Büyükşehir Kayyımı Ali İhsan Su’nun Genel Sekreterlik görevine getirdiği Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi, Sur’da birlikte mesai yaptığı yardımcıları Veysel kızılay ile Ensari Erden’i Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirdi.

BELEDİYEDE YERLİ BÜROKRAT DEVRİ

Ardından bir dizi skandal olayların izlerini bırakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istemi doğrultusunda imzaladığı valiler kararnamesi kapsamında, görevden el çektirilen Vali Münir Karaloğlu’nun, Diyarbakır’daki “ithal bürokrat” devri sona erdi.

Karaloğlu’nun yerine Diyarbakır’a Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili olarak görevlendirilen Vali Ali İhsan Su, halkın beklentileri doğrultusunda önemli kararlara imza atarken, Büyükşehir Belediyesinde başlattığı “temiz eller” operasyonu kapsamındaki görevden almalar sürüyor.

İKİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Sakarya’dan ithal bürokrat olarak Vali Karaloğlu tarafından getirilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan’ın görevden el çektirilmesi üzerine yerine atanan Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Abdullah Çiftçi’de, yerel bürokratlara odaklanarak Sur Belediyesindeki iki yardımcısını Genel Sekreter Yardımcısı olarak, göreve getirdi. Sur Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Kızılay ile Ensari Erden, Genel Yardımcılığına getirilirken, Belediyedeki görev değişikliklerinin devam edeceği öğrenildi.

Kısa süre önce Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığının yürüttüğü, şantaj ve tehdit soruşturması kapsamında Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Ercan Bircan ve belediyedeki bir personel, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz