O ihaneti hiç unutamayız!

Güzeloğlu "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Tabii ki kahramanlarını da hiçbir zaman unutmuyoruz"

Haberler 12.07.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güzelolu 15 Temmuzu unutmayacaz, unutturmayacaz. O ihaneti, ihanetin mensuplarn hiçbir zaman unutmayacaz. Tabii ki kahramanlarn da hiçbir zaman unutmuyoruz

DEMOKRAS EHTLER

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftas etkinlikleri çerçevesinde Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriimi haftas nedeniyle, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutan Korgenaral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ilk olarak, ehit olan polis memuru Halit Gülserin Dicle ilçesine bal Pekmezciler köyündeki mezarn ziyaret etti.

GÜLSER VE çOBAN ALES

Mezarlkta alayan ehidin annesi mi Gülseri, ehitler ölmez, onlar bizi görüyor, üzülme. diyerek teselli eden Güzelolu, köydeki taziye evinde de ehidin babas Ömer Gülser, yaknlar ve köylülerle dua etti. Daha sonra Ergani ilçesine geçen Güzelolu, stanbulda ehit olan 7 çocuk babas Askeri çobann ailesini ve mezarn ziyaret ederek, ehidin babas Mehmet çoban ve yaknlar ile görütü. Güzelolu, Yayvan Tepe köyü mezarlnda çobann mezarna çiçek brakarak dua etti.

EHTLERE MEVLT OKUTULDU

Diyarbakrn Sur ilçesinde slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Camide klnan öle namaz sonras ehitler için okutulan mevlidin ardndan, FETÖnün darbe giriimi srasnda ehit ve gazi olanlar için dua edildi. Vatandalara burada lokum, gül suyu ve yemek ikram edildi. Vali Hasan Basri Güzelolu, tüm Türkiyede 15 Temmuz ehitlerinin rahmetle anldn söyledi.

HANLER Hç UNUTMAYACAIZ

Güzelolu, Bu büyük yürüyüümüzde 15 Temmuzu unutmayacaz, unutturmayacaz. O ihaneti, ihanetin mensuplarn hiçbir zaman unutmayacaz. Tabii ki kahramanlarn da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurlar hukukun önünde hesaplarn veriyorlar ve vermeye devam edecekler ama bize düen tüm ehitlerimizle birlikte 15 Temmuzda bütün ehitlerimizi anmaktr. Rabbim tüm ehitlerimize gani gani rahmet eylesin. dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli rade Haftas nedeniyle Diyarbakr Valiliince düzenlenen etkinlikler kapsamnda, Ankara Gölbandaki Polis Özel Haraket Merkezinde ehit olan polis memuru Halit Gülser ile stanbul Boaziçi Köprüsünde ehit olan 7 çocuk babas içi Askeri çoban, mezarlar banda anld. ehitler için, slamn Harem-i erifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Camiide mevlid-i erif okutuldu, dualar edildi, davetlilere ikramlar ile yemek verildi.

EHT POLSN KABRNE ZYARET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftas etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakr Valiliince düzenlenen anma program kapsamnda ilk olarak Gölbandaki Polis Özel Haraket Merkezine darbecilerin hava saldrs sonucunda ehit olan polis memuru Halit Gülserin kabrinin bulunduu Dicle lçesine bal Pekmezciler Köyü ziyaret edildi.

VALYE KMLER ELK ETT

Ziyarette Vali Güzeloluna, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, 7. Kolordu Komutan Korgenaral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da elik etti.

UNUTMAYACAIZ, UNUTTURMAYACAIZ

ehit polis memurun Halit Gülserin babas Ömer Gülsere basal dileklerini iletti. Pekmezciler Köyünde ehidin babasyla bir araya gelen Vali Güzelolu, 15 Temmuz darbe giriimini unutmayacaklarn ifade ederek, ayn zamanda darbe giriimindeki ihaneti de unutmayacaklarn söyledi.

15 Temmuz ehitlerinin kahramanca duruunun, hainlerin gerçekletirmek istedii kötü niyetleri ve emelleri yerle bir ettiini belirten Vali Güzelolu, Milletiyle beraber olan, milletin evlatlar imanyla tanka, topa, tüfee kar durdu ve alt etti. Ömer kardeimize böyle kahraman bir evlat yetitirdii için milletçe ükranlarmz sunuyoruz. Rabbim merhametiyle muamele eylesin, mekann cennet eylesin. Bütün ehitlerimizin ruhlar ad olsun diyoruz.

KAHRAMAN BR EVLAT YETTRM

Ne mutlu böyle kahraman bir evlad yetitirmi. 15 Temmuzun birinci ylnda milletçe kararllmz, imanmz, duruumuz nettir. Amacmz, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olarak gelecee her geçen gün daha güçlenerek, kararllkla, milletçe birlik ve beraberlik içinde yol almak ve erimektir. Bu büyük yürüümüzde 15 Temmuzu unutmayacaz, unutturmayacaz. O ihaneti, ihanetin mensuplarn hiçbir zaman unutmayacaz. Kahramanlarmz da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurlar hukukun önünde en ar ekilde hesaplarn veriyorlar, vermeye devam edecekler dedi.

Taziye ziyaretinin ardndan Vali Güzelolu ve beraberindekiler ehit polis memuru Halit Gülserin kabrinin bana gelip, karanfil brakp dualar okudu.

7 çOCUK BABASI çOBANIN MEZARI

l Vali Hasan Basri Güzelolu, polis memuru Halit Gülserin kabrinin ziyaretinin ardndan beraberindekilerle, 15 Temmuz darbe giriimi esnasnda Boaz Köprüsünde darbeci askerler tarafndan öldürülen Diyarbakrl Askeri çobann Ergani lçesindeki baba evini de ziyaret etti. stasyon Mahallesinde bulunan ehidin baba evini ziyaret eden Vali Güzelolu, ehit babas Mehmet çobana taziyelerini iletti. Evdeki taziye ziyaretinin ardndan 15 Temmuz darbesi ehidi Askeri çobann Yayvantepe Köyünde bulunan mezarl ziyaret edildi. Vali Güzelolu ve beraberindekiler ehitlerin kabir ziyaretinin ardndan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli rade Haftas nedeniyle, Ulu Camide ehitler için okunacak mevlit proramna katlmak üzere Erganiden ayrld.

TARH ULU CAMDE MEVLT OKUTULDU

Diyarbakrn Sur ilçesinde slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Camide klnan öle namaz sonras ehitler için okutulan mevlidin ardndan, FETÖnün darbe giriimi srasnda ehit ve gazi olanlar için dua edildi. Vatandalara burada lokum, gül suyu ve yemek ikram edildi.

Vali Hasan Basri Güzelolu, tüm Türkiyede 15 Temmuz ehitlerinin rahmetle anldn söyledi.

Diyarbakrn 3 evladnn hain darbe teebbüsüne kar iman ve inancyla durarak ehadete yürüdüünü belirten Güzelolu, ehitleri andklarn ifade etti.

Güzelolu, u deerlendirmelerde bulundu: Herkes unu bilmeli, bu millet inancyla, imanyla ve kararllyla içte ve dta tüm hainlere kar almaz bir kale ve sradalar gibi duran bir settir. 15 Temmuzda da bu görüldü. Bugün milletçe bu inanç ve imanla gelecee doru kararllkla yürürken, bayramz gönderde dalgalanr, Ezan- Muhammedi semalarda çnlarken bu ehitlerimizi ve 15 Temmuzu hiç unutmayacaz. 15 Temmuzu anarken onlara milletçe bir kere daha ükranlarmz, dualarmz fatihalarmz sunacaz. Mekanlar cennet olsun. Kentte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli rade haftas çeitli etkinliklerle sürüyor.

DYARBAKIR LçELER

Silvan Selahaddini Eyyubi Camisinde öle namaznn ardndan düzenlenen programda Kuran Kerim ve mevlit okundu, dua edildi. lçe Müftü Vekili Remzi Baydar, etkinlikte yapt konumada, Türkiyede bir daha 15 Temmuz gibi musibetlerin yaanmamasn diledi. Programa, Silvan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Adem çelik, dier yetkililer ile vatandalar katld.

BSMLDE MEVLT

Bismil Kaymakaml tarafndan hsaniye Camisinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamnda mevlit program düzenlendi. Öle namazsnn ardndan balayan programda Kuran Kerim ve mevlit okundu, ehitler için dua edildi. Mevlitin ardndan caminin taziye bölümünde kurulan sofralarda vatandalara yemek ikram edildi. Etkinlie, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Turgay Gülenç, dier yetkililer, sivil toplum kuruluu temsilcileri ile vatandalar katld.

KULPTA EHTLE YÜRÜNDÜ

Kulp ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamnda, ehitlikler ziyaret edildi ve mevlit program düzenlendi.

Merkez Camisinde öle namaznn ardndan balayan programda, din görevlileri tarafndan mevlit okundu, dualar edildi. Mevlit programnn ardndan Kara ehitliine kadar yürüyü yapld, buradaki ehit mezarlar ziyaret edildi. Etkinliklere Kulp Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Fatih Dülgerolu ve ilçe protokolü ile vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git