Görüş Bildir

O ihaneti hiç unutamayız!

Güzeloğlu "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Tabii ki kahramanlarını da hiçbir zaman unutmuyoruz"

O ihaneti hiç unutamayız!

Güzeloğlu "15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Tabii ki kahramanlarını da hiçbir zaman unutmuyoruz"

 DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi haftası nedeniyle, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7. Kolordu Komutanı Korgenaral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ilk olarak, şehit olan polis memuru Halit Gülser'in Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyündeki mezarını ziyaret etti.

GÜLSER VE ÇOBAN AİLESİ

Mezarlıkta ağlayan şehidin annesi İmiş Gülser'i, "Şehitler ölmez, onlar bizi görüyor, üzülme." diyerek teselli eden Güzeloğlu, köydeki taziye evinde de şehidin babası Ömer Gülser, yakınları ve köylülerle dua etti. Daha sonra Ergani ilçesine geçen Güzeloğlu, İstanbul'da şehit olan 7 çocuk babası Askeri Çoban'ın ailesini ve mezarını ziyaret ederek, şehidin babası Mehmet Çoban ve yakınları ile görüştü. Güzeloğlu, Yayvan Tepe köyü mezarlığında Çoban'ın mezarına çiçek bırakarak dua etti.

ŞEHİTLERE MEVLİT OKUTULDU

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de kılınan öğle namazı sonrası şehitler için okutulan mevlidin ardından, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanlar için dua edildi. Vatandaşlara burada lokum, gül suyu ve yemek ikram edildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tüm Türkiye'de 15 Temmuz şehitlerinin rahmetle anıldığını söyledi.

HAİNLERİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

Güzeloğlu, 'Bu büyük yürüyüşümüzde 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Tabii ki kahramanlarını da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde hesaplarını veriyorlar ve vermeye devam edecekler ama bize düşen tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz'da bütün şehitlerimizi anmaktır. Rabbim tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında, Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'nde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan 7 çocuk babası işçi Askeri Çoban, mezarları başında anıldı. Şehitler için, İslam'ın Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Camii'de mevlid-i şerif okutuldu, dualar edildi, davetlilere ikramlar ile yemek verildi.

ŞEHİT POLİSİN KABRİNE ZİYARET

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen anma programı kapsamında ilk olarak Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'ne darbecilerin hava saldırısı sonucunda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in kabrinin bulunduğu Dicle İlçesi'ne bağlı Pekmezciler Köyü ziyaret edildi.

VALİYE KİMLER EŞLİK ETTİ

Ziyarette Vali Güzeloğlu'na, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, 7. Kolordu Komutanı Korgenaral Ali Sivri, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da eşlik etti.

'UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Şehit polis memurun Halit Gülser'in babası Ömer Gülser'e başsağlığı dileklerini iletti. Pekmezciler Köyü'nde şehidin babasıyla bir araya gelen Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ifade ederek, aynı zamanda darbe girişimindeki ihaneti de unutmayacakların söyledi.

15 Temmuz şehitlerinin kahramanca duruşunun, hainlerin gerçekleştirmek istediği kötü niyetleri ve emelleri yerle bir ettiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Milletiyle beraber olan, milletin evlatları imanıyla tanka, topa, tüfeğe karşı durdu ve alt etti. Ömer kardeşimize böyle kahraman bir evlat yetiştirdiği için milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim merhametiyle muamele eylesin, mekanını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun diyoruz.

KAHRAMAN BİR EVLAT YETİŞTİRMİŞ

Ne mutlu böyle kahraman bir evladı yetiştirmiş. 15 Temmuz’un birinci yılında milletçe kararlılığımız, imanımız, duruşumuz nettir. Amacımız, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olarak geleceğe her geçen gün daha güçlenerek, kararlılıkla, milletçe birlik ve beraberlik içinde yol almak ve erişmektir. Bu büyük yürüşümüzde 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kahramanlarımızı da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde en ağır şekilde hesaplarını veriyorlar, vermeye devam edecekler" dedi.

Taziye ziyaretinin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehit polis memuru Halit Gülser'in kabrinin başına gelip, karanfil bırakıp dualar okudu.

7 ÇOCUK BABASI ÇOBAN'IN MEZARI

İl Vali Hasan Basri Güzeloğlu, polis memuru Halit Gülser'in kabrinin ziyaretinin ardından beraberindekilerle, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerler tarafından öldürülen Diyarbakırlı Askeri Çoban'ın Ergani İlçesi'ndeki baba evini de ziyaret etti. İstasyon Mahallesi'nde bulunan şehidin baba evini ziyaret eden Vali Güzeloğlu, şehit babası Mehmet Çoban'a taziyelerini iletti. Evdeki taziye ziyaretinin ardından 15 Temmuz darbesi şehidi Askeri Çoban'ın Yayvantepe Köyü'nde bulunan mezarlığı ziyaret edildi. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehitlerin kabir ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle, Ulu Cami'de şehitler için okunacak mevlit proramına katılmak üzere Ergani'den ayrıldı.

TARİHİ ULU CAMİ'DE MEVLİT OKUTULDU

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami'de kılınan öğle namazı sonrası şehitler için okutulan mevlidin ardından, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanlar için dua edildi. Vatandaşlara burada lokum, gül suyu ve yemek ikram edildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tüm Türkiye'de 15 Temmuz şehitlerinin rahmetle anıldığını söyledi.

Diyarbakır'ın 3 evladının hain darbe teşebbüsüne karşı imanı ve inancıyla durarak şehadete yürüdüğünü belirten Güzeloğlu, şehitleri andıklarını ifade etti.

Güzeloğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Herkes şunu bilmeli, bu millet inancıyla, imanıyla ve kararlılığıyla içte ve dışta tüm hainlere karşı aşılmaz bir kale ve sıradağlar gibi duran bir settir. 15 Temmuz'da da bu görüldü. Bugün milletçe bu inanç ve imanla geleceğe doğru kararlılıkla yürürken, bayrağımız gönderde dalgalanır, Ezan-ı Muhammedi semalarda çınlarken bu şehitlerimizi ve 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız. 15 Temmuz'u anarken onlara milletçe bir kere daha şükranlarımızı, dualarımızı fatihalarımızı sunacağız. Mekanları cennet olsun."  Kentte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade haftası çeşitli etkinliklerle sürüyor.

           

DİYARBAKIR İLÇELERİ

Silvan Selahaddini Eyyubi Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen programda Kur'anı Kerim ve mevlit okundu, dua edildi. İlçe Müftü Vekili Remzi Baydar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir daha 15 Temmuz gibi musibetlerin yaşanmamasını diledi. Programa, Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

BİSMİL'DE MEVLİT

Bismil Kaymakamlığı tarafından İhsaniye Camisi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında mevlit programı düzenlendi. Öğle namazsının ardından başlayan programda Kur'anı Kerim ve mevlit okundu, şehitler için dua edildi. Mevlitin ardından caminin taziye bölümünde kurulan sofralarda vatandaşlara yemek ikram edildi. Etkinliğe, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, diğer yetkililer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KULP'TA ŞEHİTLİĞE YÜRÜNDÜ

Kulp ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edildi ve mevlit programı düzenlendi.

Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından başlayan programda, din görevlileri tarafından mevlit okundu, dualar edildi. Mevlit programının ardından Kara Şehitliği'ne kadar yürüyüş yapıldı, buradaki şehit mezarları ziyaret edildi. Etkinliklere Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi