Odalar devre dışı bırakıldı!

52 dükkân, Diyarbakır'daki odaların hazırladığı projeyle kendilerine verilmesine yönelik girişime onay verilmeyerek, TOKİ’nin özel şirketince davetiye usulü ve açık artırmayla kiraya verileği bildirildi.

Haberler 04.02.2022 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Sur ilçesindeki hendek-barikat operasyonlarndan sonra Toplu Konut daresi Bakanl (TOK) tarafndan yaptrlan 52 dükkn, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ve Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliine (DESOB) verilmeyerek TOKnin özel irketince davetiye usulü ve açk artrmayla kiraya verilecek.

ODALARIN TALEB VARDI

DTSO Bakan Mehmet Kaya, hazrladklar proje kapsamnda DESOB ile dükknlar esnaflara ve madurlara vermeyi istediklerini ancak, bakanln son anda bu projeden vazgeçerek, kendilerinin davetiye usulü ile kiraya vermeyi kararlatrdn söyledi.

TOK ÖZEL RKET DEVREDE

TOKnin özel emlak irketi Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.., tarafndan merkez Sur ilçesinde yaplan 52 dükkn, davetiye usulü ve açk artrma ile kiraya verilecek. irket tarafndan yaplan açklamada, 10 ubat 2022 tarihinde 52 dükknn açk artrma usulü ile kiraya verilecei belirtilerek, dükknlarn özellikle gastronomi alannda faaliyet gösteren kiilere verilecei belirtildi.

AçIK ARTIRMA USULÜYLE HALE

Projedeki sektör dalm ise, yerel el sanatlar, bakrclk, gümü, tespih, yöresel hal-kilim, yöresel giyim, hediyelik eya, gda, baharat, kuruyemi, kuyumcu, yerel kafe, kitap kafe, aksesuar, bijuteri, gastronomi ve ulusal markalar olarak belirlendi.

Kent esnafnn youn ilgi gösterecei iddia edilirken, kiralama yapmak isteyenler, ihale öncesi proje içinde kurulan tantm ofisine gidip bilgi alabilecek. 52 dükknn kira bedellerinin 8 bin ile 100 bin lira arasnda olaca örenildi.

çOK GÜZEL LER YAPACAIMIZA NANIYORUM

Tarihi Hasanpaa Hannda gümüçülük yapan Ali Sait Özkal, yaplan i yerlerini çok beendiini belirterek, Bana davet geldi. Ben de bakmaya geldim. Gayet güzel. Özene özene yaplm. Buras turizmin gözbebei olduu için çok da iyi oldu. Eski Surdan çok daha güzel olmu. Hasanpaa Hannda 46 yldr esnaflk yapyorum. Burada antika üzeri, gümü, hal, kilim üzerine güzel bir i yeri açmay düünüyorum. çok güzel iler yapacamza inanyorum dedi.

Sur ilçesinde çantaclk yapan Alaattin çavu, Buraya geldim. Müzayede için müracaatta bulunacam. Diyarbakrn turizmine büyük bir katk salayacak bir yerdir. nallah ben de talep etmeye geldim. Buras Diyarbakrn kalbi olacak. Turizme de büyük bir katk sunacak. Diyarbakrn çehresi deiecek diye konutu.

KAYA SON ANDA VAZGEçLD

DTSO Bakan Mehmet Kaya, DESOB ile birlikte hazrladklar proje kapsamnda söz konusu dükknlarn kendilerine verileceinin daha önce konuulduunu söyledi. Kaya, Son aamaya kadar dükknlar biz de esnaflara ve madurlara verecektik. Ama son anda bu projeden vazgeçildi, bizim projemiz baz alnarak kendileri tarafndan davetiye usulü ile kiraya verileceini örendik. Davetiye usulü ile verilmesini de doru bulmuyoruz. DTSO ve DESOBn görüü alnmadan böyle bir kiralama yöntemine bavurulmasn doru bulmuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git