Öğretmen Tekdal da Kovid'e yenildi!

Koronavirüse yakalanan eğitimci sayısının 200’ü aştığı Diyarbakır’da, Cengiz Tekdal (56) adlı öğretmen salgın sonucu yaşamını yitirdi.

Haberler 17.11.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesinde görev yapan 56 yandaki öretmen Cengiz Tekdal, yakaland Kovid-19 salgn sonucu hayatn kaybetti. Önceki gün yaamn yitiren Tekdaln, 4 çocuk babas olduu ve kentteki Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde bir süre önce tedavi gördüü örenildi.

ETM SEN BAKANI: MEB ÖNLEM ALMAK ZORUNDA

Eitim Sen üyesi olan Tekdaln vefat üzerine Eitim Sen Genel Bakan Feray Aytekin Aydoan, sosyal medya hesabndan bir paylamda bulundu.

Aydoan, paylamnda u ifadeleri kulland: Diyarbakr Kayapnar Ahmed-i Hani Lisesinde görev yapan Cengiz Tekdal arkadamz salgn nedeniyle kaybettik. Ailesinin, tüm eitim emekçilerinin, örencilerinin acsn yürekten paylayoruz. MEB; salgnn okullara etkisini acilen açklamak, gerekli önlemleri almak zorundadr.

200ÜN ÜZERNDE ÖRETMEN SALGINA YAKALANDI

Öte yandan Eitim Sen Diyarbakr ube Bakan Sadrettin Kaya, kentte Kovid-19a yakalanan eitim emekçisi saysnn 200ün üzerinde olduu bilgisini paylat. Kaya, salgna yakalanan bu eitim emekçilerine ilikin 21 Kasmda kamuoyuna bir rapor açklayacaklarn da belirtti.

Ana Sayfaya Git