Görüş Bildir

Öğretmen Tekdal da Kovid'e yenildi!

Koronavirüse yakalanan eğitimci sayısının 200’ü aştığı Diyarbakır’da, Cengiz Tekdal (56) adlı öğretmen salgın sonucu yaşamını yitirdi.

Öğretmen Tekdal da Kovid'e yenildi!

Diyarbakır’ın merkez  Kayapınar ilçesindeki Ahmed-i Hani Anadolu Lisesi’nde görev yapan 56 yaşındaki öğretmen Cengiz Tekdal, yakalandığı Kovid-19 salgını sonucu hayatını kaybetti. Önceki gün yaşamını yitiren Tekdal'ın, 4 çocuk babası olduğu ve kentteki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce tedavi gördüğü öğrenildi.

EĞİTİM SEN BAŞKANI: MEB ÖNLEM ALMAK ZORUNDA

Eğitim Sen üyesi olan Tekdal’ın vefatı üzerine Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Aydoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Diyarbakır Kayapınar Ahmed-i Hani Lisesi’nde görev yapan Cengiz Tekdal arkadaşımızı salgın nedeniyle kaybettik. Ailesinin, tüm eğitim emekçilerinin, öğrencilerinin acısını yürekten paylaşıyoruz. MEB; salgının okullara etkisini acilen açıklamak, gerekli önlemleri almak zorundadır.”

200'ÜN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN SALGINA YAKALANDI

Öte yandan Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Sadrettin Kaya, kentte Kovid-19'a yakalanan eğitim emekçisi sayısının 200'ün üzerinde olduğu bilgisini paylaştı. Kaya, salgına yakalanan bu eğitim emekçilerine ilişkin 21 Kasım'da kamuoyuna bir rapor açıklayacaklarını da belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi