Öğretmenevleri mercek altında!

Yenişehir ve Büyükşehir Öğretmenevleri, müfettişlerce gerçek altına alındı. Et ve gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulandığı, usulsüz işlemlerde bulunulduğu iddia edildi.

Haberler 24.12.2021 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrdaki iki öretmenevinde yemek firmalarnn, gda temininde usulsüzlük ve israf yapld yönündeki ikayetleri, Milli Eitim Bakanl yetkililerini harekete geçirdi. ddialar titizlikle inceleyen müfettilerin her iki öretmenevinde adeta karargah kurduklar ve gereinden fazla et almnn ihale yaplmakszn dorudan temin usulüyle satn alnmas ve dier gda ürünlerindeki fahi fiyatlar mercek altna aldklar örenildi.

Alnan bilgiye göre, Yeniehir Öretmenevi ve Büyükehir Öretmenevinde gda ürünlerinin temininde usulsüzlük ve yemek satlarnda fahi fiyat uygulamas yapldn gerekçe gösteren bir kaç yemek firmas yetkilileri, Milli Eitim Bakanlna ikayette bulundu.

TEFT KURULU MÜFETT GÖNDERD

ikayetleri deerlendiren bakanlk yetkilileri, Tefti Kurulu Bakanl tarafndan görevlendirdii müfettileri Diyarbakra gönderdi. Yakn tarihte kente gelen müfettilerin her iki öretmenevinde karargah kurduklar ve ilgili kurumlarn dosyalarn incelemeye aldklar belirtildi.

HTYACIN çOK ÜZERNDE ET ALIMI

Yemek firmalarnn youn ikayetine konu olan bata et ve gda ürünleri almnda ihale düzenlenmeden, dorudan temin yöntemiyle satn almlarn yapld, bu almlarn ihtiyacn çok üzerinde yapld ve kurumun zarara uratld iddia edildi. htiyacn üzerindeki etlerin ise baka yerlere gönderilmek istendii ve bu konuda ihmallerin yaand da ileri sürülen bilgiler arasnda yer alyor.

DERNLEMESNE NCELEME SÜRÜYOR

Yine iddialar arasnda Yeniehir Öretmenevi ile Büyükehir Öretmenevindeki et alm fiyatlarnda kilo bana 20 Türk liras deerinde fark olduu tespit edilirken, dier gda ürünlerinin temininde ve satnda da usulsüzlük yapld emareleri üzerine müfettilerin incelemelerini derinletirdikleri aktarld.

HASTANEYE VERLEN YEMEK

Bakanlk müfettileri Büyükehir Öretmenevinden Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine verilen yemekle ilgili usulsüz ilemlerin olduu yönündeki iddialar da inceledii örenildi. Valilik, l Salk Müdürlüü ile Öretmenevinin arasnda yaplan protokolle ihalesiz hastanenin yemek ihtiyaçnn karlanmasna ilikin belirlenen fiyatn, piyasann üzerinde olduu iddia edildi.

MÜFETTLERN RAPORLARI

Yemein yaplmasnn dnda datm hizmetinin de pazarlk üsüyle taeron firmalara verilmesini de inleyecekleri örenilen Tefti Kurulu Bakanlnn gönderdii Müfettilerin hazrlayaca rapor dorultusunda, idari ve adli ilem yaplaca belirtildi. Öte yandan, ikayet eden yemek firmalarnn da, görülerine bavurulaca tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git