Görüş Bildir

Öğretmenevleri mercek altında!

Yenişehir ve Büyükşehir Öğretmenevleri, müfettişlerce gerçek altına alındı. Et ve gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulandığı, usulsüz işlemlerde bulunulduğu iddia edildi.

Öğretmenevleri mercek altında!

DİYARBAKIR-Diyarbakır'daki iki öğretmenevinde yemek firmalarının, gıda temininde usulsüzlük ve israf yapıldığı yönündeki şikayetleri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini harekete geçirdi. İddiaları titizlikle inceleyen müfettişlerin her iki öğretmenevinde adeta karargah kurdukları ve gereğinden fazla et alımının ihale yapılmaksızın doğrudan temin usulüyle satın alınması ve diğer gıda ürünlerindeki fahiş fiyatları mercek altına aldıkları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir Öğretmenevi ve Büyükşehir Öğretmenevinde gıda ürünlerinin temininde usulsüzlük ve yemek satışlarında fahiş fiyat uygulaması yapıldığını gerekçe gösteren bir kaç yemek firması yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığına şikayette bulundu.

TEFTİŞ KURULU MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Şikayetleri değerlendiren bakanlık yetkilileri, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirdiği müfettişleri Diyarbakır'a gönderdi. Yakın tarihte kente gelen müfettişlerin her iki öğretmenevinde karargah kurdukları ve ilgili kurumların dosyalarını incelemeye aldıkları belirtildi.

İHTİYACIN ÇOK ÜZERİNDE ET ALIMI

Yemek firmalarının yoğun şikayetine konu olan başta et ve gıda ürünleri alımında ihale düzenlenmeden, doğrudan temin yöntemiyle satın alımların yapıldığı, bu alımların ihtiyacın çok üzerinde yapıldığı ve kurumun zarara uğratıldığı iddia edildi. İhtiyacın üzerindeki etlerin ise başka yerlere gönderilmek istendiği ve bu konuda ihmallerin yaşandığı da ileri sürülen bilgiler arasında yer alıyor.

DERİNLEMESİNE İNCELEME SÜRÜYOR

Yine iddialar arasında Yenişehir Öğretmenevi ile Büyükşehir Öğretmenevindeki et alım fiyatlarında kilo başına  20 Türk lirası değerinde fark olduğu tespit edilirken, diğer gıda ürünlerinin temininde ve satışında da usulsüzlük yapıldığı emareleri üzerine müfettişlerin incelemelerini derinleştirdikleri aktarıldı.

HASTANEYE VERİLEN YEMEK                        

Bakanlık müfettişleri Büyükşehir Öğretmenevi’nden Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne verilen yemekle ilgili usulsüz işlemlerin olduğu yönündeki iddiaları da incelediği öğrenildi. Valilik, İl Sağlık Müdürlüğü ile Öğretmenevi’nin arasında yapılan protokolle ihalesiz hastanenin yemek ihtiyaçının karşılanmasına ilişkin belirlenen fiyatın, piyasanın üzerinde olduğu iddia edildi.

MÜFETTİŞLERİN RAPORLARI

Yemeğin yapılmasının dışında dağıtım hizmetinin de pazarlık üsüyle taşeron firmalara verilmesini de inleyecekleri öğrenilen Teftiş Kurulu Başkanlığının gönderdiği Müfettişlerin hazırlayacağı rapor doğrultusunda, idari ve adli işlem yapılacağı belirtildi. Öte yandan, şikayet eden yemek firmalarının da, görüşlerine başvurulacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi