Okullar eğitime startı verdiler

Diyarbakır Valisi Karaloğlu eğitim dönemi öncesi incelemelerde bulundu

Haberler 16.02.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, 2020-2021 eitim -öretim ikinci dönemiyle hizmet vermeye balayacak Büyükehir Belediyesi Kz Örenci Yurdu, Akademi Lise ve Sümer Park Bilgi Evi ile Yeilay Danmanlk Merkezinde (YEDAM) incelemelerde bulundu.

Karalolu, ilk olarak Sur ilçesinde bulunan, bugün kaplarn örencilere açacak olan Akademi Liseyi ziyaret ederek, yetkililerden bilgi ald.

KIZ ÖRENC YURDU

Akademi Lisenin ardndan mart aynn ilk haftasnda açlmas planlanan, tütün ve alkol bamllna yönelik psiko-sosyal destek hizmeti sunan YEDAMda inceleme yapan Karalolu, Büyükehir Belediyesi tarafndan krsal kesimden okumak için gelen, maddi durumu yeterli olmad için konaklama, barnma gibi imkanlar bulunmayan kz örencilere yönelik hazrlanan örenci yurdunu da ziyaret etti.

Karalolu, ilköretim 2. snftan 8. snfa kadar örencilerin okul d zamanlarda faydalanabilecei ve içerisinde 6 derslik ile 2 robotik kodlama snf bulunan Sümer Park Bilgi Evini de gezdi.

Satrançtan hobi atölyelerine kadar birçok aktivitenin gerçekletirilecei alanlarn bulunduu Bilgi Evi ile Akademi Lise ve Kz Örenci Yurdu 15 ubat itibaryla hizmete balad.

Ana Sayfaya Git