Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin'e destek İçin oturma eylemi yaptı

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi öğrencileri, ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Filistin eylemlerine destek için oturma eylemi yaptı.

Dicle Üniversitesi öğrencileri Filistin'e destek İçin oturma eylemi yaptı

Öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak Filistinlilerin yanında olduklarını dile getirdi.
DÜ Öğrenci Yaşam Merkezi'nde bir araya gelen öğrenciler ellerindeki "Kudüs İslamındır", "İsrail Sivilleri Hedef Alıyor", "Gazze'de Soykırım Var" dövizleriyle oturma eylemini sürdürdü.

Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nurhak İnanır, 7 Ekim'den bu yana soykırıma şahit olduklarını söyledi.
Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu dile getiren İnanır, "Bugün biz de direniş çadırı kurduk. ABD'de üniversitelerde başlayan sürece biz de katıldık. Soykırıma karşı duyarlı olmanız gerekiyor.

Bu bizim de başımıza gelebilirdi. Onlar bizim kardeşimiz ve soykırıma uğruyorlar. Bu yüzden onların yanında olmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Reyyan Nehir de en başından beri Filistin meselesinin insanlık meselesi olduğunu söyledi.

Nehir, şöyle devam etti:

"Üniversitelerde başlayan direniş çağrısına biz de Dicle Üniversitesi olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Meselemiz ne siyaset ne din ne de ırk, sadece insanlık meselesi.

Yıllardır Filistin meselesinin siyaset meselesi olduğu vurgulanıyor ama bizim için mesele sadece insanlıktan ibaret. Kendi vicdanımızın ölmediğini Filistin ile birlikte anlıyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı