Ölen işçi Dört oldu

PKK'lıların, iş makinelerini taşıyan konvoya yaptığı saldırıda hayatını kaybeden işçi sayısı 4'e yükseldi.

Haberler 10.07.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova lçesinde PKKllar, i makinelerini tayan konvoya önceki gün yaplan saldrda hayatn kaybeten içi says 4e yükseldi. Bir yaralnn durumu ise kritik.

Olay, önceki gün öleden sonra Yüksekova lçesi çobanpnar bölgesinde meydana geldi. Güvenlik yolunun yapmn üstlenen firmann antiyesine giden i makinlerini tayan 2 TIR ile bunlara elik eden 2 binek tipi araca, bir grup PKKl terörist tarafndan saldr düzenlendi. Saldrda 2 kii yaamn yitirdi, 2si ar, 3 kii de yaraland. Binek tipi bir arac da atee veren teröristler, kaçt.

ÖLEN ç SAYISI 4E çIKTI

Saldrnn duyulmasnn ardndan olay yerine güvenlik güçleri ve salk ekipleri sevk edildi. Yarallar, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. Ar yaralanan 2 kii de, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Böylece, saldrda ölü says 4e çkarken, yaral 1 kiinin ise tedavisinin devam ettii belirtildi.

Güvenlik güçleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek amacyla bölgede hava destekli, geni çapl operasyon balatt.

çLERN CENAZELER

Saldrda hayatn kaybedenlerden Hüseyin Kartal ile Huran biolunun cenazeleri ailelerine teslim edildi. lçenin çobanpnar bölgesinde, i makinelerini tayan 2 tr ve beraberindeki 2 sivil araca bölücü terör örgütü mensuplarnca gerçekletirilen saldrda hayatn kaybeden 4 kiinin cenazeleri otopsi ilemleri için Vana getirildi. Saldr haberini alan ölenlerin yaknlar ile i arkadalar cenazeleri teslim almak üzere sabah Vana geldi. Saldrda hayatn kaybedenlerin yaknlar, Salk Bilimleri Üniversitesi Van Bölge Eitim Aratrma Hastanesi morgu önünde gözya döktü.

Otopsileri tamamlanarak yaknlarna teslim edilen Hüseyin Kartaln cenazesi Tatvan Belediyesine ait ambulansla Malatyaya, Harun biolunun cezanesi de Van Büyükehir Belediyesine ait cenaze nakil aracyla Erzuruma gönderildi.

Dursun Doan ile Sadk Aktan cenazelerinin ise ilemlerin ardndan uçakla Ankaraya gönderilecei bildirildi.

EKMENN PENDEYDLER

Hayatn kaybedenlerin i arkada Mehmet Canani Erol, haberi alr almaz Erzincandan Vana geldiini söyledi.

Arkadalaryla iki gün önce bir arada olduklarn, sohbet ettikten sonra ayrldklarn ifade eden Erol, unlar anlatt:

En son dün akam saatlerinde burada olduklarn biliyordum. Telefonla ulaamaynca srarla aradm. Sonra televizyonda alt yazy takip edince oradan fark ettim. Arabay braktm, buraya geldim. Ekmeini çok zor kazanan insanlard. 15-20 günde bir gece evinde kalan, bazen de iki ayda bir kalabilen insanlar. Hiçbir siyasi amaçlar, ideolojileri yok. Ekmek kavgasnda vuruldular, katledildiler. Savunmasz, silahsz insanlara pusuya yatp ate etmek çok basit. Bunlar oför; asker deil, polis deil, güvenlik gücü deil, hiçbir ey deil. Ekmeinin peinde olan sradan insanlar. Hepsinin çocuklar var. Allah hepsine sabr versin. Kim ne istiyorsa çkp elinde silahla bunu arayamaz.

7 K GÖZALTINA ALINDI

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde PKK/KCKya yönelik operasyonda 7 kii gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamada, l Emniyet Müdürlüü stihbarat ube Müdürlüü görevlilerinin, örgütün faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Yüksekova ilçesinde çalma yürüttüü belirtildi. çalmalarda, ilçede KCK yaplanmas içerisinde faaliyet gösterdii tespit edilen 1i mahalle muhtar, 7 kiinin gözaltna alnd kaydedildi.

Ana Sayfaya Git