Görüş Bildir

Ölen işçi Dört oldu

PKK'lıların, iş makinelerini taşıyan konvoya yaptığı saldırıda hayatını kaybeden işçi sayısı 4'e yükseldi.

Ölen işçi Dört oldu

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lılar, iş makinelerini taşıyan konvoya önceki gün yapılan saldırıda hayatını kaybeten işçi sayısı 4'e yükseldi. Bir yaralının durumu ise kritik.

Olay, önceki gün öğleden sonra Yüksekova İlçesi Çobanpınar bölgesinde meydana geldi. Güvenlik yolunun yapımını üstlenen firmanın şantiyesine giden iş makinlerini taşıyan 2 TIR ile bunlara eşlik eden 2 binek tipi araca, bir grup PKK'lı terörist tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır, 3 kişi de yaralandı. Binek tipi bir aracı da ateşe veren teröristler, kaçtı.

ÖLEN İŞÇİ SAYISI 4'E ÇIKTI

Saldırının duyulmasının ardından olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Ağır yaralanan 2 kişi de, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Böylece, saldırıda ölü sayısı 4'e çıkarken, yaralı 1 kişinin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Güvenlik güçleri, kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede hava destekli, geniş çaplı operasyon başlattı.

İŞÇİLERİN CENAZELERİ

Saldırıda hayatını kaybedenlerden Hüseyin Kartal ile Huran İbişoğlu'nun cenazeleri ailelerine teslim edildi. İlçenin Çobanpınar bölgesinde, iş makinelerini taşıyan 2 tır ve beraberindeki 2 sivil araca bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri otopsi işlemleri için Van'a getirildi.  Saldırı haberini alan ölenlerin yakınları ile iş arkadaşları cenazeleri teslim almak üzere sabah Van'a geldi.  Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgu önünde gözyaşı döktü.

Otopsileri tamamlanarak yakınlarına teslim edilen Hüseyin Kartal'ın cenazesi Tatvan Belediyesine ait ambulansla Malatya'ya, Harun İbişoğlu'nun cezanesi de Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla Erzurum'a gönderildi.

Dursun Doğan ile Sadık Aktaş'ın cenazelerinin ise işlemlerin ardından uçakla Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

EKMEĞİNİN PEŞİNDEYDİLER

Hayatını kaybedenlerin iş arkadaşı Mehmet Canani Erol, haberi alır almaz Erzincan'dan Van'a geldiğini söyledi.

Arkadaşlarıyla iki gün önce bir arada olduklarını, sohbet ettikten sonra ayrıldıklarını ifade eden Erol, şunları anlattı:

"En son dün akşam saatlerinde burada olduklarını biliyordum. Telefonla ulaşamayınca ısrarla aradım. Sonra televizyonda alt yazıyı takip edince oradan fark ettim. Arabayı bıraktım, buraya geldim. Ekmeğini çok zor kazanan insanlardı. 15-20 günde bir gece evinde kalan, bazen de iki ayda bir kalabilen insanlar. Hiçbir siyasi amaçları, ideolojileri yok. Ekmek kavgasında vuruldular, katledildiler. Savunmasız, silahsız insanlara pusuya yatıp ateş etmek çok basit. Bunlar şoför; asker değil, polis değil, güvenlik gücü değil, hiçbir şey değil. Ekmeğinin peşinde olan sıradan insanlar. Hepsinin çocukları var. Allah hepsine sabır versin. Kim ne istiyorsa çıkıp elinde silahla bunu arayamaz."

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinin, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik Yüksekova ilçesinde çalışma yürüttüğü belirtildi. Çalışmalarda, ilçede KCK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 1'i mahalle muhtarı, 7 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi