Oltanın yetişemediği yere drone yetişti

Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü (DÜHAVK) öğrencileri, kullanım alanı her geçen gün genişleyen drone ile balık avladı. DÜHAVK Model Uçak Eğitmeni Veysel İpek, drone ile yapılabileceklerin sınırsız olduğunu belirterek, oltanın yetişmediği yerlerde balık avladıklarını ifade etti. İpek, güneş enerjisi ile çalışan drone yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberler 14.09.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DÜHAVK örencileri, droneu bu kez balk avlamak için kulland. Elazda bulunan çrçr elalesine giden örenciler, burada ucuna olta baladklar drone ile balk avlad. DÜHAVK Model Uçak Eitmeni Veysel pek, kullanm alan her geçen gün genileyen drone ile yaplabileceklerin snrsz olduunu belirterek, nsansz hava arac deyince insanlarn aklna askeri, polisiye ya da istihbarat tarz eylerin gelmesini istemiyoruz. Tam tersine droneun arama kurtarma, ilk yardm, havadan zirai ilaçlama, denetim gibi birçok branta kullanlabilecek opsiyonel özellikleri var dedi.

Oltann yetiemedii yerlerde balk avlyoruz

Elazda bulunan çrçr elalesinde drone ile balk avladklarn ve sosyal medyada bunun çok ilgi gördüünü dile getiren pek, Bir drone ile yaplabilecekler snrsz. Yeter ki bunlar kontrollü ve güvenli olsun. Yakaladmz bal da ertesi gün piirip yedik. Gayet de güzel bir kullanmd. Oltann yetiemedii yerlere artk drone ile gidip balk avlayabiliyoruz. Gençlerimiz eer akllarn kullanrsa bu araçlar hiç kimsenin aklna gelemeyecek eylerde kullanabilirler diye konutu.

Ana Sayfaya Git