Görüş Bildir

Oltanın yetişemediği yere drone yetişti

Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü (DÜHAVK) öğrencileri, kullanım alanı her geçen gün genişleyen drone ile balık avladı. DÜHAVK Model Uçak Eğitmeni Veysel İpek, drone ile yapılabileceklerin sınırsız olduğunu belirterek, oltanın yetişmediği yerlerde balık avladıklarını ifade etti. İpek, güneş enerjisi ile çalışan drone yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Oltanın yetişemediği yere drone yetişti

DÜHAVK öğrencileri, drone’u bu kez balık avlamak için kullandı. Elazığ’da bulunan Çırçır Şelalesi’ne giden öğrenciler, burada ucuna olta bağladıkları drone ile balık avladı. DÜHAVK Model Uçak Eğitmeni Veysel İpek, kullanım alanı her geçen gün genişleyen drone ile yapılabileceklerin sınırsız olduğunu belirterek, "İnsansız hava aracı deyince insanların aklına askeri, polisiye ya da istihbarat tarzı şeylerin gelmesini istemiyoruz. Tam tersine drone’un arama kurtarma, ilk yardım, havadan zirai ilaçlama, denetim gibi birçok branşta kullanılabilecek opsiyonel özellikleri var" dedi.

"Oltanın yetişemediği yerlerde balık avlıyoruz"

Elazığ’da bulunan Çırçır Şelalesi’nde drone ile balık avladıklarını ve sosyal medyada bunun çok ilgi gördüğünü dile getiren İpek, "Bir drone ile yapılabilecekler sınırsız. Yeter ki bunlar kontrollü ve güvenli olsun. Yakaladığımız balığı da ertesi gün pişirip yedik. Gayet de güzel bir kullanımdı. Oltanın yetişemediği yerlere artık drone ile gidip balık avlayabiliyoruz. Gençlerimiz eğer akıllarını kullanırsa bu araçları hiç kimsenin aklına gelemeyecek şeylerde kullanabilirler" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi