Ölümlerin yüzde 10'u Diyarbakır'dan!

Uluslararası Doktorlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç: “Türkiye’deki vaka ve ölüm oranlarının maalesef yüzde 10’u Diyarbakır’dan”

Haberler 06.08.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde görevli Uluslararas Doktorlar Dernei Diyarbakr Temsilcisi Doç. Dr. Eref Araç, ehirdeki vaka artnn çok yükseldiini, böyle devam etmesi halinde hasta seçmek durumunda kalacaklarn ve hastanelerin hizmet veremeyecek hale geleceini söyledi.

ÖLÜMLERN YÜZDE 10 DYARBAKIRDAN

Salk Bakanlnn her akam açklad verilere bakldnda Türkiye genelindeki vaka ve ölüm saylarnn yüzde 10unun Diyarbakrdan olduunu söyleyen Doç. Dr. Araç, hastaneye yatrdklar hastalarn büyük ksmnn ya asz ya da eksik al olduunu belirtti. Keke demeden önce herkesin alarn tam olmas gerektiinin altn çizen Araç, Alama konusunda cuma hutbeleri verilebilir. Taziye evlerinin önüne a stand kurulabilir. Saygn kanaat önderleri, sivil toplum kurulular ve hekimler bu konuda insanlar aydnlatmaya devam etmelidir. Önlem alnmaz ve insanlar alanmaz ise 10 gün sonra hastanelerimiz hiç istemediimiz halde kilitlenebilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git