Ölüye bile saygı yok!

Diyarbakır'da mezarlığa dadanan hırsızlar, kabirlerin mermerlerini parçalayarak üstündeki alüminyumları çaldı. Yakınlarının mezarlarını ziyaret edince neye uğradıklarını şaşıran vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Haberler 26.03.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hrszlar ve madde bamllar, Balar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarln kendilerine mesken edindi. Burada mezarlklarn mermerlerini parçalayan ahslar, kabirlerin üstündeki alüminyumlar da ald. Yaknlarnn kabirlerini ziyaret etmek için mezarla gelen vatandalar, gördükleri manzara karsnda neye uradklarn ard. Vatandalardan Bülent Kendal, arkadann olu da dahil olmak üzere birçok mezarn mermerlerinin krldn ve üstlerindeki alüminyumlarn çalndn gördü. Kendal, durumu polise bildirdi.

Üç BE KURU çN NSANLARIN MANEV DUYGULARIYLA OYNAMILAR

Sabah iten çktktan sonra annesinin mezarn ziyaret etmeye geldiini belirten Bülent Kendal, önce arkadann olunun mezarna geldiini ifade etti. Fatiha okuyup daysnn mezarna geçtiini belirten Kendal, Oradan da annemin mezarn ziyaret edeyim dedim. Mermerlerin krk olduunu gördüm. Annemin mezarn suladktan sonra arkadam aradm. Sen mezarda onarm m yapyorsun dedim. Onarm yok dedi. çekiçle vurulduunu gördüm. Mermerin parçalandn gördüm. Daha sonra arkadama haber verdim. Arkadam geldi, emniyete bildirdik. Sa olsun emniyet yetkilileri de buraya geldiler. Yetkililerden bu soruna bir el atmalarn istiyoruz. Madde bamllar, hrszlar burada. Baka türlü eyler de oluyor. Mezarla, insanlar için manevi deeri yüksek olan yerlere saldrmalar doru deil. Mermerler krlm, mermerlerdeki alüminyumlar sökmeye çalmlar. Ben geldiim gibi bunlar tam çkaramamlar. Dier mezarlklarda alüminyumlar sökmüler. Üç be kuru için insanlarn manevi duygularyla oynamlar dedi.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Ana Sayfaya Git