Örtü yangını yeniden çıktı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dağlık alanda çıkan yaklaşık 20 hektarlık alanda etkili olan örtü yangın sabah saatlerinde söndürülürken, dün öğlen saatlerinden sonra yeniden başladı. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Haberler 30.07.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal Dibek, Yolçat ve çada krsal mahalleleri snrlarnda önceki gün sabah dalk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çkan yangna, Diyarbakr Orman letme Müdürlüü, Büyükehir Belediyesi tfaiye Müdürlüü ve Lice Belediyesi ekiplerince çok sayda araçla müdahale edildi. Yangn söndürülürken alevlerin etkili olduu alanlarda ekipler 2 araçla soutma çalmasn yürüttü.

Söndürülen yangn öleden sonra yeniden balad. Halen devam ettii bildirilen yangn söndürme çalmalar sürüyor. Dalk arazideki 5 hektarlk alana yaylan yangna, arazinin engebeli olmas nedeniyle zor artlarda müdahale ediliyor. Yangnn kontrol altna alnmas için çalmalar devam ediyor.

YANGINA MÜDAHALE

Bölgede incelemelerde bulunan Lice Kaymakam Cevdet Bakkal, gazetecilere, bölgede önceki gün sabah saatlerinde balayan yangnn söndürülmesinin ardndan öleden sonra yeniden yangn çktn söyledi. lgili tüm ekiplerin yangna müdahale ettiklerini aktaran Bakkal, yangna zamannda müdahale edilmedii ile ilgili sosyal medyadaki iddialarn gerçei yanstmadn belirterek, unlar kaydetti:

Bu, farkl amaçlar olan mihraklarn yapt yalan ve aslsz iddialar. Biz vatandamzn yanndayz, her zaman onlarn destekçisiyiz. Kamu kurumlar olarak 7 gün 24 saat her türlü hizmeti vermeye çalyoruz. Bu noktada emektar arkadalarmza teekkür ediyoruz. çok ükür bir skntmz yok, can ve mal kayb yok. Bu noktada gerekli çalmalar yapyoruz, nallah söndüreceiz.

Ana Sayfaya Git