Görüş Bildir

Örtü yangını yeniden çıktı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dağlık alanda çıkan yaklaşık 20 hektarlık alanda etkili olan örtü yangın sabah saatlerinde söndürülürken, dün öğlen saatlerinden sonra yeniden başladı. Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

Örtü yangını yeniden çıktı

İlçeye bağlı Dibek, Yolçatı ve Çağdaş kırsal mahalleleri sınırlarında önceki gün sabah dağlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Lice Belediyesi ekiplerince çok sayıda araçla müdahale edildi. Yangın söndürülürken alevlerin etkili olduğu alanlarda ekipler 2 araçla soğutma çalışmasını yürüttü.

Söndürülen yangın öğleden sonra yeniden başladı. Halen devam ettiği bildirilen yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Dağlık arazideki 5 hektarlık alana yayılan yangına, arazinin engebeli olması nedeniyle zor şartlarda müdahale ediliyor.  Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. 

YANGINA MÜDAHALE

Bölgede incelemelerde bulunan Lice Kaymakamı Cevdet Bakkal, gazetecilere, bölgede önceki gün sabah saatlerinde başlayan yangının söndürülmesinin ardından öğleden sonra yeniden yangın çıktığını söyledi. İlgili tüm ekiplerin yangına müdahale ettiklerini aktaran Bakkal, yangına zamanında müdahale edilmediği ile ilgili sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu, farklı amaçları olan mihrakların yaptığı yalan ve asılsız iddialar. Biz vatandaşımızın yanındayız, her zaman onların destekçisiyiz. Kamu kurumları olarak 7 gün 24 saat her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu noktada emektar arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok şükür bir sıkıntımız yok, can ve mal kaybı yok. Bu noktada gerekli çalışmaları yapıyoruz, İnşallah söndüreceğiz."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi