Otogar sessiz!

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle azalan seferlerden dolayı otogarlarda daha önce görülmedik hareketsiz günler yaşanıyor.

Haberler 18.05.2020 - 01:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Covid-19 virüsü bulama riskinden dolay hem vatandalarn yaplan uyarlar dikkate alarak ehirleraras yolculuk yapmamas hem de yolcu snrlamasndan dolay seferlerin dümesi, otogarlarn sessizlie bürünmesine neden oldu.

Otogarlarda yaanan hareketsizlik, otobüs firmalarn olumsuz etkilerken, Covid-19 salgn sürecinde yaklak 50 gündür dükkanlarn kapal tutmak zorunda kalan Diyarbakr otogar esnaf da, bu süreç içerisinde ciddi bir ekilde maduriyet yaadklarn söyledi.

Otogarda azalan sefer saylar ve vatandalarn yolculuk yapmamasnn kendilerini olumsuz etkilediini belirten otogar esnaf, yaadklar maduriyetin giderilmesini istedi.

Otogarda bulunan iyerlerinin Belediye ve Vakfa ait olduuna dikkat çeken otogar esnaf, kapal olduklar 2 ayn kirasnn kendilerinden alnmamasn talep etti.

çOU GÜN SFTAH YAPMADAN EVLERMZE GDYORUZ

Covid-19 salgn sürecinde otogarlarda eskisi gibi hareketliliin olmadn belirten Esnaf Mustafa Güler, Otogar esnaf olarak Covid-19 sürecinde çok olumsuz etkilendik. Bu süreçte yaklak 50 gün iyerlerimizi kapal tutmutuk. Uzun bir süreden sonra yeni yeni dükkanlarmz açtk. Otogarda arabalar kstl bir ekilde servis yapyor. Yolcu says 45 kiiden 22ye dümü durumda. Haliyle otogarlarda eskiden oluan kalabalklar maalesef bu süreçte yaanmyor. Hatta Coronavirusten dolay zorunlu olmadkça vatandalar ehirler aras yolculuk da yapmyor. Bundan dolay çou gün siftah yapmadan evlerimize gidiyoruz. ifadelerini kulland.

Otogarda kirac olduu için yaanan olumsuz durumdan dolay kirasn ödeyemeyeceini belirten Güler, Otogarda kiracyz. Kapal olan 2 ay bata olmak üzere normal artlarda kiramz ödeyecek gücümüz yok u an. Tabi tüm bunlar yolcu olmad için yayoruz. Covid-19 sürecinde bizim gibi birçok sektörün madur olduunu da biliyoruz. nallah her ey ksa sürede düzelir. dedi.

BÜTÜN OTOGAR ESNAFI OLARAK PERAN HALDEYZ

28 yllk otogar esnafl sürecinde ilk defa bu kadar skntl bir yl geçirdiini belirten Esnaf çetin Yiiter, Yaklak 28 yldr otogar esnafym. Bu yl gibisini daha önce hiç görmedim ve rastlamadm. Bütün otogar esnaf olarak perian haldeyiz. Düünün bankalara müracaat etmek zorunda kaldk. Ne yapacamz bilemeyecek durumdayz. Esnaf olarak çok madur durumdayz. Otogardaki dükkanlar Belediye ve Vakfa ait olduu için onlardan talebimiz en azndan kapal kaldmz iki ayn kiralarn bizden almasnlar. 28 yldr otogarda ilk defa bu ekilde hareketsizlik görüyorum. Bizler de uzun süre kapalydk. Dükkanlarmz daha yeni yeni temizlik için açtk. Tabi biliyoruz bütün dünya bu virüsten etkilendi. Bundan dolay yaadmz bu maduriyeti, yetkililerin çözmesini talep ediyoruz. eklinde konutu.

KAPALI OLDUUMUZ 2 AY çN BZDEN KRA ALMASINLAR

Yetkililerden, kapal kaldklar yaklak 2 ay için kira, alnmamasn isteyen Esnaf Ahmet Özaydodu, Yaklak 50 gündür otogar esnaf olarak kapalydk. Bundan dolay büyük maduriyetler yaadk. Dükkanlarmzn kiras, elektrii ve giderleri vardr. Yetkililere buradan sesleniyorum! Bu süreçte kiralarmz bizden almasnlar. Ya da düürsünler. Ayrca otogarda eskiye nazaran iler u an çok çok dümü durumadr. çünkü otogarda hareketlilik yok. Birkaç gündür otobüs seferlerinde biraz hareketlilik yaanyor. nallah ilerimiz bundan sonra açlr. lerimiz açlsn ki herkes evine ekmek götürsün. Bir de içilerin sigortalar ve ödenmemi maalar birikmi. Bütün bu skntlardan dolay ilerimiz açlana kadar yetkililerden, bizlerden kira almamalarn veya kiralarmz düürmelerini istiyoruz. diye belirtti.

BAYRAM ÖNCESN, LK DEFA BÖYLE SAKN GEçRYORUZ

Bayram öncesi Diyarbakr Otogarnda ilk defa bu denli bir hareketsizliin yaandn belirten Esnaf Cihan Aktimur, u an otogarda istenilen hareketlilik yok. Bayram öncesini ilk defa böyle sakin geçiriyoruz. Eski bayram önceleri otogar daha hareketliydi. Tabi virüsten dolay herkes korkuyor. Bundan dolay bu durum yaanyor. Ayrca birçok ilde de kstlama olduu için yine millet yolculuk yapmayp evinde kalyor. lerimiz u an pek fazla yok. Biz tatlc olduumuz için yaklak 2 hafta önce dükkanlarmz açtk. Otogarda birçok esnaf ise yeni yeni dükkanlarn açmaya balad. Duraan geçen otogarda bayram öncesi umut ediyoruz ki istediimiz hareketlilik olsun. Maalesef u an i de yapamyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git