Özdemir tahliye edildi

Görevden alınan Sur Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Cemal Özdemir, tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildi.

Haberler 27.05.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü bir soruturma kapsamnda 16 Kasmda örgüt üyelii iddiasyla tutuklanan görevden alnan Sur Belediyesi eski Bakan Yardmcs Cemal Özdemirin yargland davann durumas, Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Örgüt üyelii iddiasyla yarglanan Özdemir, durumaya tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlrken, avukatlar ilan çelik ve Ferhat Klnç durumada hazr bulundu.

SUçLAMALARI REDDETT

Yürütülen soruturma kapsamnda ele geçirildii belirtilen bir dokümanda ad yer ald için örgüt üyelii iddiasyla suçlanan Özdemir, hakkndaki suçlamalar kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. ddia makam, Özdemirin tutukluluunun devam yönünde karar verilmesini talep etti.

DAVA REDDEDLSN

Özdemirin avukatlar ilan çelik ve Ferhat Klnç, müvekkillerinin sadece isminin bir dokümanda geçmesi nedeniyle örgüt üyesi olarak suçlanamayacan ifade etti. Avukat Klnç, Özdemirin daha önce Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde örgüt üyelii suçlamasyla yarglandn ve 8 yl 9 ay hapis cezas verildiini, ayn suçlamayla yarglanmasnn mükerrer yarglanma olacan belirterek, davann reddini istedi. Klnç, müvekkilinin tutuklu bulunduu süre göz önünde bulundurularak, tahliye edilmesini istedi.

STNAF KARARI BEKLENECEK

Mahkeme, davann reddine ilikin talebi, Özdemirin örgüt üyelii iddiasyla yargland ve 8 yl 9 ay hapis cezas verilen davann Bölge Adliye Mahkemesinin kararna göre deerlendirilmesine karar verdi.

TAHLYE EDLD

Mahkeme, delillerin toplanm olmasn ve Özdemirin tutuklu geçirdii süreyi göz önünde bulundurarak, tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruma 22 Eylüle erteledi.

Ana Sayfaya Git