Pandemie rağmen hizmet kesilmedi

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmeye başladığı Mart ayından bu yana şehir için de 84 kilometrelik alanda asfaltlama yaparken, kırsal yerleşim yerlerine 43 kilometrelik yeni yol kazandırdı. 6 bin aileye de gıda yardımı ve sosyal destek ulaştırıldı.

Haberler 10.08.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Merkez Balar ilçe Belediyesi, tüm dünyay etkisi altna alan ve Mart ayndan itibaren Türkiyede de etkisini gösteren koronavirüs ile mücadelenin yan sra dier hizmet ve yatrmlar da sürdürdü. Belediye tarafndan kurulan asfalt plenti ve ta krma eleme tesisi ile Karacada eteklerinden çkan bazalt tandan ürettii asfalt ile yerleim yerlerini asfaltlayan Fen leri Müdürlüü ekipleri, bu süreçte 84 kilometreye karlk gelen 60 bin ton asfaltlama çalmas gerçekletirdi. Krsal mahallelere 43 kilometrelik yeni yol kazandrld. Birçok mahalle bu yolla hizmete kavuurken, bu mahallelerde kaldrm yenileme ve parke ta döeme hizmetleri de yaplarak modern görüntüye kavuturuldu. Yeil alan çalmalarn da sürdüren Balar Belediyesi, pandemi sürecinde ilçeye 2 yeni park kazandrrken çok amaçl bir parkn inasna da devam ediliyor.

6 BN ALEYE GIDA DESTE

Balar Belediyesi pandemi sürecinde aralarnda yal, hasta ve engelli vatandalarn da bulunduu ihtiyaç sahibi 6 bin aileye gda ve sosyal yardm destei salad. Pandemi sürecinde mahalle, esnaf ve ev ziyaretleriyle yaklak 50 bin vatanda ile iletiim kuran Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ziyaretler srasnda tespit ettii vatandalarn sorunlarn çözerek, çeitli konulardaki maduriyetlerini de giderdi. Koronavirüs ile mücadele kapsamnda 45 uzman personelden oluan 3 ekip, ilçe genelinde düzenli olarak dezenfekte çalmas gerçekletirdi. Kontrol ve denetimler sklatrld.

Bakan Beyolunun talimat ile belediyeye ait ek hizmet binasnn bahçesi düzenlenip düzenli olarak dezenfekte edilerek nikah ilemleri açk alanda yaplmaya baland. uana kadar belediye tarafndan vatandalara 500 bin ücretsiz maske, 250 bin eldiven datld.

PANDEM SÜRECN HZMETE ENGEL OLARAK GÖRMÜYORUZ

Pandemi sürecinde iki aamal plan yaptklarn belirten Bakan Hüseyin Beyolu, bir yandan Covid-19 ile mücadele ederken dier yandan yllardr çözüm bekleyen sorunlarla ilgili çalmalar hayata geçirdiklerini ifade ederek, unlar kaydetti:

Ülkemiz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann liderliinde 2023 hedeflerine yürürken, bizler de uzun yllardr ihmal edilmi, hizmetten mahrum braklm olan Balar bu hedefe ulatrmaya çalyoruz. Pandemi sürecinde salgn ile mücadele etmek için halkmza imkanlarmz dahilinde gerekli hizmetleri sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Pandemi hizmete engel deil dedik. Bu dorultuda ilçe merkezinde ve krsal bölgelerde 20-25 yldr hizmet alamayan vatandalarmzn yaamn kolaylatracak hizmetler kazandrdk. Cumhurbakanmzn gönül seferberlii çarsn emir ve talimat olarak kabul edip ilk günkü ak ve heyecanla aziz hemehrilerimizle bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerine destek saladk. Milletimiz kendisi gibi olan, kendisine kucak açan ve kapsna gelerek derdi ile dertleneni barna basyor. Bu konuda milletimize ükran borçluyuz. Balarda sosyal hizmet ve gönül belediyecilii seferberliini yüksek azim ve inançla sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git