Pandemie rağmen hizmet kesilmedi

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, Türkiye'de koronavirüs vakalarının görülmeye başladığı Mart ayından bu yana şehir için de 84 kilometrelik alanda asfaltlama yaparken, kırsal yerleşim yerlerine 43 kilometrelik yeni yol kazandırdı. 6 bin aileye de gıda yardımı ve sosyal destek ulaştırıldı.

Pandemie rağmen hizmet kesilmedi

AK Parti Merkez Bağlar ilçe Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Mart ayından itibaren Türkiye'de de etkisini gösteren koronavirüs ile mücadelenin yanı sıra diğer hizmet ve yatırımları da sürdürdü. Belediye tarafından kurulan asfalt plenti ve taş kırma eleme  tesisi ile Karacadağ eteklerinden çıkan bazalt taşından ürettiği asfalt ile yerleşim yerlerini asfaltlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu süreçte 84 kilometreye karşılık gelen 60 bin ton asfaltlama çalışması gerçekleştirdi. Kırsal mahallelere 43 kilometrelik yeni yol kazandırıldı. Birçok mahalle bu yolla hizmete kavuşurken, bu mahallelerde kaldırım yenileme ve parke taşı döşeme hizmetleri de yapılarak modern görüntüye kavuşturuldu. Yeşil alan çalışmalarını da sürdüren Bağlar Belediyesi, pandemi sürecinde ilçeye 2 yeni park kazandırırken çok amaçlı bir parkın inşasına da devam ediliyor.

6 BİN AİLEYE GIDA DESTEĞİ

Bağlar Belediyesi pandemi sürecinde aralarında yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların da bulunduğu ihtiyaç sahibi 6 bin aileye gıda ve sosyal yardım desteği sağladı. Pandemi sürecinde mahalle, esnaf ve ev ziyaretleriyle yaklaşık 50 bin vatandaş ile iletişim kuran Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ziyaretler sırasında tespit ettiği vatandaşların sorunlarını çözerek, çeşitli konulardaki mağduriyetlerini de giderdi. Koronavirüs ile mücadele kapsamında 45 uzman personelden oluşan 3 ekip, ilçe genelinde düzenli olarak dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Kontrol ve denetimler sıklaştırıldı.

Başkan Beyoğlu'nun talimatı ile belediyeye ait ek hizmet binasının bahçesi düzenlenip düzenli olarak dezenfekte edilerek nikah işlemleri açık alanda yapılmaya başlandı. Şuana kadar belediye tarafından vatandaşlara 500 bin ücretsiz maske, 250 bin eldiven dağıtıldı.

'PANDEMİ SÜRECİNİ HİZMETE ENGEL OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Pandemi sürecinde iki aşamalı plan yaptıklarını belirten Başkan Hüseyin Beyoğlu, bir yandan Covid-19 ile mücadele ederken diğer yandan yıllardır çözüm bekleyen sorunlarla ilgili çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2023 hedeflerine yürürken, bizler de uzun yıllardır ihmal edilmiş, hizmetten mahrum bırakılmış olan Bağlar'ı bu hedefe ulaştırmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde salgın ile mücadele etmek için halkımıza imkanlarımız dahilinde gerekli hizmetleri sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. 'Pandemi hizmete engel değil' dedik. Bu doğrultuda ilçe merkezinde ve kırsal bölgelerde 20-25 yıldır hizmet alamayan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak hizmetler kazandırdık. Cumhurbaşkanımızın gönül seferberliği çağrısını emir ve talimat olarak kabul edip ilk günkü aşk ve heyecanla aziz hemşehrilerimizle bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerine destek sağladık. Milletimiz kendisi gibi olanı, kendisine kucak açanı ve kapısına gelerek derdi ile dertleneni bağrına basıyor. Bu konuda milletimize şükran borçluyuz. Bağlar'da sosyal hizmet ve gönül belediyeciliği seferberliğini yüksek azim ve inançla sürdüreceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz