Parklar var altyapı yok!

Diyarbakır'da sosyal park alanlarındaki eksiklikleri dile getiren vatandaşlar, ailelerin lavabo, bebek emzirme, abdest ve namaz gibi zaruri ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çektiğini belirttiler.

Haberler 08.03.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Kent merkezinde yer alan sosyal donat alanlarndan biri olan parklara gelen vatandalar; bu alanlarda abdest ve namaz yerleri, çocuk emzirme odalar gibi ihtiyaçlarnn giderilmesi gerektiini belirttiler.

Parklarda vakit geçirmek isteyen vatandalar, dinlenme ve elenme ihtiyaçlarnn yan sra günlük yaam içerisindeki zaruri ihtiyaçlarn karlayabilmeleri için imkanlar oluturulmas gerektiini kaydetti.

Ailece park ve yeillik alanlara gelen annelerin çocuk emzirme konusunda skntlar yaadn dile getiren vatandalar, annelerin salkl ve mahremini koruyabilecei, gönül rahatlyla bebeini emzirebilecei emzirme odalar olarak tabir edilen bölüm veya kabinler oluturulmas, zaruri ihtiyaçlarn giderme konusunda tuvalet, abdest alma avlular gibi imkanlarn oluturulmas gerektiini ifade etti.

Müslüman olan halkn dini vecibelerini yerine getirebilmesi için cami arayna girmesi Diyarbakr gibi Peygamberler ehri açsndan en büyük eksikliklerden biri olarak görülüyor.

Merkez Balar ilçesi Kouyolu Parknda eksiklikleri dile getiren vatandalardan Ömer Alada, Annemiz, bacmz, gelin veya genç bayanlarn buraya geldii zaman lavabo ihtiyacn karlayabilmesi, çocuunu rahatlkla emzirebilmesi varken saklanarak veya imknlar olmadndan dolay o kadar yolu tekrar geri gitmeleri ho bir ey deildir. Namaz için ufak dahi bir mescit olsa iyi olur. dedi.

Gün içerisinde binlerce insann urad parkta cami olmadndan dolay namaz klmak isteyenlerin uzaklara gitmek mecburiyetinde kaldn belirten Mehmet Krtay, güveliin de olmadna dikkat çekerek, Burada güvenlik görevlisi var m, yok. Ama olsa iyi olurdu. Hava almak için geliyoruz. Burada cami yok. Günde binlerce insan buraya geliyor. Burada cami olmadndan insanlar namaz klmak için uzaklara gidiyor. Burada cami olsa uzaa gitmez. ifadelerini kulland.

Tüm park alanlarnda güvenliin olmas gerektiini hatrlatan Fethi Uçurum ise Herkes huzur içerisinde buraya geldii zaman aileler, çocuklar konusunda endielenmesin. Buraya rahatlkla gelip istirahatini ederek veya pikniini yaparak gönül huzuru içerisinde evine dönebilmesini istiyorum. htiyarlar evden çkp buraya dinlenmeye geliyor. Namaz zaman geldiinde lavaboya gitmek, ihtiyacn görmek, abdest almak istiyor ama yer yok, cami uzaktr. Anneler aileleriyle, çoluk-çocuuyla beraber geldii zaman çocuklarn edebiyle emzirebilecekleri bir yerin olmas gerekir. eklinde konutu.

Kouyolu parknda namaz klacak yer aradn söyleyen Nizamettin Kozan, u anda abdestim var. Namaz klmak için gözümü gezdiriyorum. Diyarbakrn en büyük parklarndandr ama eksikler var. Belki belediye açsndan ufak bir durumdur ama en önemlisi namaz klma yeri ve güvenli oturma yeri yok. dedi.

Ana Sayfaya Git