Parlak da polemiğe katıldı

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ile Diyarbaır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Karaloğlu arasında başlayan "Kent sahipsiz değil, kaçak yapılaşma, kentsel dönüşüm, imar alanlarının kısıtlanmasına" ilişkin tartışmalar büyürken, Ak Parti MKYK Üyesi Alatttin Parlak'ta tartışmaya dahil oldu. Parlak, TMMOB'a tepki gösterirken, "açıklamaları hezeyan" olarak değerlendirdi..

Haberler 07.01.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süredir Diyarbakr kamuoyunun gündemini oluturan Türk Mimarlar ve Mühendisler Odas Birlii (TMMOB) Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu ile Büyükehir Belediye Bakanvekili Münir Karalolu arasndaki, Kaçak yaplama, kentsel dönüüm, imar alanlarnn kstl tutulmas tartmalar sürüyor.

PARLAK DAHL OLDU

TMMOB Diyarbakr l Koordinasyon Kurulunun baz kaçak yaplar yargya tayp, 4 Belediye hakknda suç duyurusunda bulunmasndan sonra karlkl suçlamalara dönüen tartmaya Ak Parti MKYK Üyesi Alattin Parlak yazl açklamada bulunarak, dahil oldu.

Parlak Kayym Karalolunun faaliyetlerini desteklerken, Diyarbakrn sahipsiz olmadn iddia etti.

Diyarbakrdaki gecekondu yaplamalar yerinde dönüümle bir ksm modern yaplar, park alanlar ve sosyal donatlar ile kentin dokusuna uygun hale getirildiini öne süren Parlak, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl, Valilik, Büyükehir ve ilçe belediyelerinde hummal bir çalma yürüttüünü ileri sürdü.

HEZEYAN VERC

Son günlerde yerel dönüümden rahatsz olan ehir planclar odasnn açklamalar hezeyan verici olduuna deinen Parlak, Bu meseleyi ideolojik denkleme tayarak, toplumda alg oluturarak, doru olmayan bilgileri paylaarak neyi amaçlamak istedikleri toplumun takdirindedir. Yaplarn sakinleri, ykmlar yaplrken memnuniyetlerini dile getirmeleri herhangi bir sorun ve problemlerle karlalmazken, sanki ortada bir memnuniyetsizlik, maduriyet varm gibi açklama yapmak durumdan vazife çkarmaktr dedi.

KAçAK YAPI SAVUNULUYOR

Dünya tarihinde kaçak yaplamalarn yklmasna itiraz eden, sesini yükselten baka bir yap var mdr diye soran Parlak, Halkmzn kötü ve bakmsz yaplar yerine insani koullar daha iyi, yaam koullar iyiletirilmi bölgelerde hayatlarn devam etmelerinden neden rahatszlar? 2006 ylnda imar plan yaplan Peyas Mahallesindeki plansz yaplamalar 2021 ylnda mahalle sakinleri ve muhtar ile yaplan görümeler neticesinde tam uygulama aamasna geçecekken TMMOB ehir Planclar Odas neden mahkemeye bavurup yürütmeyi durdurma karar ald. Diyarbakrn binlerce yllk tarihi surlarn etrafndaki yaplamalar, ikamet edenlerle anlap ortak kararlar alnarak yklmasna neden itiraz ediyorlar? çukur eylemlerinde camiler, kiliseler, hamamlar, okullar, kültür yaplar bir tarih yaklp yklrken neredeydiler? Tarihi yaplarn altna bombalar döenirken neden bu vahete dur demediler? Kaçak yaplarla mücadele etmeyi mahkemeye tamak ne zamandan beridir suç olmaya balad? Vatanda uygulamadan memnun, hak sahipleri mutlu insanmz madur edilmemi iken kimin, kimlerin adna açklamada bulunuyorlar? Bu memleketin ve milletin menfaatine bir açklamanz olmayacak m? Bu kent bu milletin. Bu kent Diyarbakrn, bu kent sahipsiz deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git